Ζαχάροβα: “Δυτικοί αξιωματούχοι ζητούν ξεδιάντροπα να βομβαρδιστούν ειρηνικές ρωσικές περιοχές”

Η ρωσική πλευρά θα συνεχίσει να καταστέλλει σκληρά τυχόν τρομοκρατικές επιθέσεις, όπως έκανε στην περίπτωση των Ουκρανών σαμποτέρ στην περιοχή του Μπέλγκοροντ, δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα.

“Φυσικά, κανείς δεν μπορεί να επισκιάσει τη νίκη στο Αρτιόμοβσκ. Η επίθεση των σαμποτέρ της 22ας Μαΐου στην περιοχή του Μπέλγκοροντ είχε ως στόχο να δώσει στους χειριστές του ΝΑΤΟ του καθεστώτος του Κιέβου, μια λανθασμένη εντύπωση κάποιας υψηλής μαχητικής ικανότητας του ουκρανικού στρατού και ούτω καθεξής. Απέτυχε. Όλες αυτές οι τρομοκρατικές επιθέσεις θα συνεχίσουν να καταστέλλονται σκληρά στο μέλλον», ανέφερε.

Η Ζαχάροβα επεσήμανε ότι ο εξτρεμισμός και η τρομοκρατία ανθίζουν τώρα στο Κίεβο. «Παρατηρούμε <…> όλο και πιο επιθετικές δηλώσεις δυτικών αξιωματούχων που ξεδιάντροπα ζητούν να βομβαρδίσουν ειρηνικές ρωσικές περιοχές», συνέχισε, «απλώς ενεργούν προδοτικά».

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται από ρωσικές πηγές, μια ουκρανική ομάδα δολιοφθοράς και αναγνώρισης διείσδυσε τη Δευτέρα στην περιοχή Grayvoronsky της Περιφέρειας Belgorod. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που δίνουν, τραυματίστηκαν 13 πολίτες, ενώ μια ηλικιωμένη γυναίκα αναφέρεται ότι πέθανε κατά την εκκένωση. 

Το καθεστώς της αντιτρομοκρατικής επιχείρησης, που κηρύχθηκε τη Δευτέρα στην περιοχή Μπέλγκοροντ της Ρωσίας, ακυρώθηκε. Την Τρίτη, ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας Ιγκόρ Κονασένκοφ δήλωσε ότι κατά τη διάρκεια της αντιτρομοκρατικής επιχείρησης οι ρωσικές δυνάμεις μπλόκαραν και νίκησαν τις ουκρανικές εθνικιστικές μονάδες που διείσδυσαν στην περιοχή.

(photo: αμπε-EPA photo)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί