Υπό πλήρη ΡΩΣΙΚΟ έλεγχο το εργοστάσιο AZOT στο Σεβεροντονέτσκ – Απελευθερώθηκαν εκατοντάδες όμηροι άμαχοι, vid

Εκκαθαρίστηκε νωρίτερα από ότι αναμενόταν το Azovstal no2.

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στον τελευταίο μεγάλο ουκρανικό στρατιωτικό θύλακα στην περιοχή του Σεβεροντονέτσκ.

Οι στρατιωτικές δυνάμεις του Λουγκάνσκ ανακοίνωσαν πριν από λίγο πως το τεράστιο χημικό εργοστάσιο AZOT βρίσκεται πλέον υπό πλήρη ρωσικό έλεγχο.

Η βιομηχανική ζώνη της επιχείρησης Azot στο Severodonetsk βρίσκεται τώρα υπό τον έλεγχο του LPR και του ρωσικού στρατού, ήταν τα λόγια του Αντισυνταγματάρχη της Λαϊκής Πολιτοφυλακής του LPR, Marochko.

Την είδηση επιβεβαιώνει με ανακοίνωσή του και το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας, συμπληρώνοντας πως ολόκληρη η γύρω περιοχή έχει απελευθερωθεί.

Νωρίτερα σήμερα έγινε γνωστό πως πάνω από 800 άμαχοι που κρατούσαν ομήρους οι Ουκρανοί και ξένοι μαχητές απελευθερώθηκαν.

Όλοι οι πολίτες έχουν βγει από τα υπόγεια του εργοστασίου Azot στο Severodonetsk, αποκάλυψε ο Αρχηγός της Δημοκρατίας της Τσετσενίας, Ramzan Kadyrov.

«Ολόκληρη η επικράτεια στα ανατολικά του βόρειου ποταμού Donets βρίσκεται υπό τον έλεγχο των συμμαχικών δυνάμεων, αυτές είναι: ο οικιστικός τομέας και η βιομηχανική ζώνη του Severodonetsk, το αεροδρόμιο Severodonetsk, το χωριό Borovskoye», έγραψε ο Ramzan Kadyrov.

Για λόγους ασφαλείας, οι άνθρωποι απομακρύνονται σε μικρές ομάδες των 10-20 ατόμων.

«Τα συναισθήματα είναι συντριπτικά. Αν ήξερες πώς σε περιμέναμε, πόσο περιμέναμε, προσευχηθήκαμε», είπε μια γυναίκα που κρυβόταν στα υπόγεια του «Azot».

«Δεν υπήρχαν στρατιωτικοί εδώ, ήμασταν μόνοι μας. Δεν προσφέραμε καμία ιατρική βοήθεια, δεν δώσαμε προμήθειες. Πήγαμε μόνοι μας να πάρουμε ανθρωπιστική βοήθεια, μαγειρέψαμε μόνοι μας το φαγητό μας, υπάρχουν λέβητες στο δρόμο», είπε ένας υπάλληλος του εργοστασίου Azot, που κρυβόταν στα υπόγεια της επιχείρησης.

Υπήρχαν ακόμα και αρκετά παιδιά στα καταφύγια του Αζότ.

scr

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί