Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στον τελευταίο μεγάλο ουκρανικό στρατιωτικό θύλακα στην περιοχή του Σεβεροντονέτσκ.
Οι στρατιωτικές δυνάμεις του Λουγκάνσκ ανακοίνωσαν πριν από λίγο πως το τεράστιο χημικό εργοστάσιο AZOT βρίσκεται πλέον υπό πλήρη ρωσικό έλεγχο.
Η βιομηχανική ζώνη της επιχείρησης Azot στο Severodonetsk βρίσκεται τώρα υπό τον έλεγχο του LPR και του ρωσικού στρατού, ήταν τα λόγια του Αντισυνταγματάρχη της Λαϊκής Πολιτοφυλακής του LPR, Marochko.
Την είδηση επιβεβαιώνει με ανακοίνωσή του και το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας, συμπληρώνοντας πως ολόκληρη η γύρω περιοχή έχει απελευθερωθεί.
Νωρίτερα σήμερα έγινε γνωστό πως πάνω από 800 άμαχοι που κρατούσαν ομήρους οι Ουκρανοί και ξένοι μαχητές απελευθερώθηκαν.
Όλοι οι πολίτες έχουν βγει από τα υπόγεια του εργοστασίου Azot στο Severodonetsk, αποκάλυψε ο Αρχηγός της Δημοκρατίας της Τσετσενίας, Ramzan Kadyrov.
«Ολόκληρη η επικράτεια στα ανατολικά του βόρειου ποταμού Donets βρίσκεται υπό τον έλεγχο των συμμαχικών δυνάμεων, αυτές είναι: ο οικιστικός τομέας και η βιομηχανική ζώνη του Severodonetsk, το αεροδρόμιο Severodonetsk, το χωριό Borovskoye», έγραψε ο Ramzan Kadyrov.
Για λόγους ασφαλείας, οι άνθρωποι απομακρύνονται σε μικρές ομάδες των 10-20 ατόμων.
«Τα συναισθήματα είναι συντριπτικά. Αν ήξερες πώς σε περιμέναμε, πόσο περιμέναμε, προσευχηθήκαμε», είπε μια γυναίκα που κρυβόταν στα υπόγεια του «Azot».
«Δεν υπήρχαν στρατιωτικοί εδώ, ήμασταν μόνοι μας. Δεν προσφέραμε καμία ιατρική βοήθεια, δεν δώσαμε προμήθειες. Πήγαμε μόνοι μας να πάρουμε ανθρωπιστική βοήθεια, μαγειρέψαμε μόνοι μας το φαγητό μας, υπάρχουν λέβητες στο δρόμο», είπε ένας υπάλληλος του εργοστασίου Azot, που κρυβόταν στα υπόγεια της επιχείρησης.
Υπήρχαν ακόμα και αρκετά παιδιά στα καταφύγια του Αζότ.
scr
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Tο μυστήριο ενός παράξενου ναυαγίου στο Μεξικό τον 18ο αιώνα – Έπλεε “εκεί όπου δεν έπρεπε”
- Η Πέτη Πέρκα νέα πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Αριστεράς
- Άρχισαν ήδη τα μετεκλογικά σενάρια – Τι κυβέρνηση θα έχουμε από το 2027;
- Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 24χρονος Ρουμάνος με ευρωπαϊκό ένταλμα
- Ελικόπτερα Apache πέταξαν πάνω από τo σπίτι του Kid Rock αλλά…έγινε σάλος! ΒΙΝΤΕΟ
- Πότε λήγει η προθεσμία υποβολής αιτήσεων του προγράμματος επιχορήγησης επιχειρήσεων για την απασχόληση 3.000 ανέργων
- Η εξωπραγματική ομορφιά της Παταγονίας σε 11 δευτερόλεπτα (BINTEO)
- Στ. Παπασταύρου: Οριστική λύση στο πρόβλημα πόσιμου νερού στις Σέρρες
- Ρωσία: Ζημιές σ’ ένα σημαντικό λιμάνι και ένα σχολείο από επίθεση μη επανδρωμένων αεροσκαφών
- Έχετε ξαναδεί να μεταφέρουν 152 κιλά κρέατος με…ταξί; Φούλαραν το πορτ μπαγκάζ! vid









