Το ΥΠΕΘΑ ζήτησε από τις ΗΠΑ την συνδρομή UAV για να εντοπιστούν οι εμπρηστές

Ζητήθηκε η συνδρομή αμερικανικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών από τις ΗΠΑ για τον εντοπισμό εμπρηστών.

 

Την ώρα που στρατιωτικά drones πετούν στον αέρα παρά τους ισχυρούς ανέμους για να βοηθήσουν στο συντονισμό του έργου της πυρόσβεσης, η Αθήνα ζήτησε από τις ΗΠΑ να σταλεί στη χώρα μας ειδικά εξοπλισμένο UAV ώστε να επιτηρεί και να εντοπίζει οποιαδήποτε ύποπτη δραστηριότητα, καθώς όπως προκύπτει 15 πύρινα μέτωπα ξέσπασαν την ίδια ώρα σε τρεις διαφορετικές περιοχές -ενδεχομένως έργο οικοπεδοφάγων ή εγκληματιών που θέλουν να λεηλατήσουν σπίτια, που εγκατέλειψαν οι έντρομοι ιδιοκτήτες τους.

Το αίτημα απηύθυνε το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας κι όπως έκανε γνωστό τα ξημερώματα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, οι ΗΠΑ θα στείλουν στην Ελλάδα, μετά από αίτημα του ΥΠΕΘΑ, ειδικά εξοπλισμένο drone που εποπτεύει τις περιοχές που διατρέχουν κίνδυνο πυρκαγιάς για ύποπτες κινήσεις.

«Το φαινόμενο των 15 ταυτόχρονων εστιών σε τρία διαφορετικά μέτωπα που έλαβε χώρα στην Αττική, οδήγησε το ΥΠΕΘΑ να απευθύνει αίτημα προς τις ΗΠΑ, οι οποίες ανταποκρίθηκαν και έτσι αύριο θα βρίσκεται στον εναέριο χώρο της Αττικής ειδικά εξοπλισμένο μη επανδρωμένο αεροσκάφος UAV, που θα παρατηρεί και θα εντοπίζει οποιαδήποτε ύποπτη ενέργεια», δήλωσε ο κ. Τζανακόπουλος.

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu