Τι ζήτησε ο Καμμένος για το επεισόδιο με τους πυροβολισμούς στην 1η ΜΑΛ

Στο μικροσκόπιο των ερευνών για το χθεσινό επεισόδιο με τους πυροβολισμούς στην 1η ΜΑΛ στα Χανιά μπαίνει μια σειρά από ενδεχόμενες παραλείψεις ή αστοχίες.

Κυρίως η πτυχή της διασταύρωσης και του επανελέγχου των δεδομένων που δηλώθηκαν μέσω της ηλεκτρονικής εφαρμογής του ΓΕΣ, μέσω της οποίας γίνεται πλέον ένα σημαντικό μέρος της διαδικασίας της κατάταξης. Δηλαδή εάν μετά την κατάταξη του νεαρού στρατιώτη και προ της ουσιαστικής ένταξής του στην μονάδα έγινε η απαραίτητη επικύρωση όλων όσων δηλώθηκαν ηλεκτρονικά και αφορούν την σωματική και ψυχική ικανότητα.

Ακόμη αναμένεται να αξιοποιηθεί έτι περαιτέρω η μαρτυρία του πατέρα του νεαρού οπλίτη και ταυτόχρονα θα γίνει ενδελεχής έρευνας με μαρτυρικές καταθέσεις από τα στελέχη και το προσωπικό της μονάδας. Σε κάθε περίπττωση το περιστατικό αυτό καθαυτό προβλήματισε την πολιτική ηγεσία του υπουργείου με δεδομένες τις απρόβλεπτες προεκτάσεις που θα μπορούσε να είχε διαλάβει.

Το χρονικό

Σύμφωνα με πληροφορίες ο στρατιώτης αφού ολοκλήρωσε την υπηρεσία του κατευθύνθηκε με το στρατιωτικό τυφέκιο M16 A2 προς την πλευρά του πεδίου βολής.

Στην ακαριαία κινητοποίηση των στελεχών της μονάδας συμμετείχε και ο διοικητής της μονάδας. Μάλιστα σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ενημέρωσης ο νεαρός στρατιώτης φέρεται να το έστρεψε προς την πλευρά του επικεφαλής του. Στη συνεχεία και κατά τις ίδιες πληροφορίες ο στρατιώτης με την χρήση πυρών βγήκε από τη μονάδα και επιβιβάστηκε σε ένα βαν.

Μόλις έγινε γνωστή η συγκεκριμένη εξέλιξη ο υπουργός Εθνικής Άμυνας ζήτησε από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη την συνδρομή ομάδας της ΕΚΑΜ και ειδικού διαπραγματευτή.

Τελικώς το περιπολικό της τοπικής αστυνομίας εντόπισε τον στρατιώτη στο δρόμο προς το Κολυμπάρι όπου για άγνωστο λόγο είχε ακινητοποιήσει το όχημα. Μάλιστα φέρεται να ήταν σε ημίγυμνη κατάσταση.

Τότε σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ενημέρωσης φέρεται να είπε: “θα ολοκληρώσω την αποστολή μου”.

onalert

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu