• Αρχική
  • Άρθρα
  • Τι είπε ο Ρήγας, για την τουρκική προκλητικότητα, στο ΑΜΕ ΜΠΕ

Τι είπε ο Ρήγας, για την τουρκική προκλητικότητα, στο ΑΜΕ ΜΠΕ

Ακολουθούν οι δηλώσει που έκανε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας Παναγιώτης Ρήγας, στο ΑΜΕ - ΜΠΕ

Για την τουρκική προκλητικότητα:

Δεν πρέπει να υπάρχει καμία ανησυχία όσον αφορά τη χώρα μας και τον ελληνικό λαό. Οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και το Υπουργείο Εξωτερικών σε πλήρη συνεργασία αντιμετωπίζουν τα θέματα αυτά με συνέπεια, όπως όλη την προηγούμενη περίοδο, υπερασπιζόμενοι τα εθνικά κυριαρχικά μας δικαιώματα. Αυτό είναι σαφές, είναι το μήνυμα που έχουμε στείλει πολλές φορές το τελευταίο διάστημα.

Θεωρούμε και πιστεύουμε ότι μόνο με τη συνεργασία και την πλήρη συνεννόηση μπορούμε να αντιμετωπίζουμε οποιαδήποτε θέματα. Αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να γνωρίζουν πολύ καλά οι εξ Ανατολών γείτονές μας, ότι δηλαδή μόνο κάτω από αυτές τις συνθήκες μπορούν να έχουν τη συμμετοχή τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η Τουρκία συνηθίζει να παίρνει μια τέτοια στάση, να διαμορφώνει δηλαδή μια επιθετική ρητορεία που συνοδεύεται σε ορισμένες περιπτώσεις από αντίστοιχες ενέργειες.

Για την πορεία της κυβέρνησης:

Όταν αναλάβαμε την κυβέρνηση ήταν μια δύσκολη περίοδος, μια δύσκολη συμφωνία. Στόχος μας ήταν να βγάλουμε τη χώρα από τα μνημόνια και την επιτροπεία, τον οποίο και επιτύχαμε. Όλα τα μέτρα λοιπόν που παίρνονται είναι για ανακούφιση της κοινωνίας, αλλά ταυτόχρονα και για να δώσουμε τη δυνατότητα για μεγέθυνση, για ανάπτυξη. Ένα-ένα αυτή τη στιγμή υλοποιούνται. Ξεκινήσαμε στη Βουλή με τις εργασιακές σχέσεις και τον κατώτατο μισθό και την επόμενη περίοδο θα συνεχίσουμε στην ίδια κατεύθυνση.

Το δεύτερο ήταν η προσπάθειά μας σε θέματα εξωτερικής. Χρόνια ζητήματα τα οποία μας δυσκόλευαν και αποτελούν βάρος για τη χώρα μας, πήραμε την πρωτοβουλία, ανεξαρτήτως πολιτικού κόστους, να τα επιλύσουμε.

Το τρίτο θέμα είναι οι μεγάλες θεσμικές αλλαγές που αφορούν το Σύνταγμα, εντός των οποίων εμπεριέχεται και το θέμα των σχέσεων κράτους-εκκλησίας.

Πρέπει να μας πιστωθεί ότι αυτά τα οποία ο ΣΥΡΙΖΑ είχε βάλει ως στόχο, όταν ξεκίνησε αυτή μεγάλη περιπέτεια, γίνονται πράξη. Η έξοδος δηλαδή από τα μνημόνια και την επιτροπεία, η ανάπτυξη της χώρας και οι μεγάλες θεσμικές αλλαγές, που σημαίνουν την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας μαζί και με την κοινωνική ανασυγκρότηση και ταυτόχρονα την εμπέδωση της ειρήνης και της σταθερότητας στην περιοχή.

Για τον χρόνο των εκλογών:

Θα ολοκληρώσει τη θητεία της η Κυβέρνηση και πρέπει να την ολοκληρώσει. Δεν έχουμε τίποτα να φοβηθούμε, όπως δεν φοβηθήκαμε τη δύσκολη περίοδο. Επιμένω σε αυτό, με την έννοια ότι μπορούμε και έχουμε τη δυνατότητα να εφαρμοστούν όλα αυτά τα θετικά μέτρα που θα συμβάλουν σε μια μεγάλη αλλαγή. Είναι δύο διαφορετικοί κόσμοι αυτοί που συγκρούονται. Μάχεται ο προοδευτικός κόσμος, από τη μία η συσπείρωση με τη βάση τη δημοκρατία και η έξοδος από την κρίση με τη συμμετοχή των πολιτών που υπέφεραν όλη αυτήν την περίοδο και από την άλλη η επιστροφή στο παρελθόν.

Για τις εκλογές στην Αυτοδιοίκηση:

Η συνολική γραμμή και αντίληψη είναι ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι σε επαφή με τον πολίτη σε πρώτο βαθμό. Εμείς δεν θέλουμε να έχουμε μια αμιγώς πολιτική στήριξη. Θέλουμε ένα ευρύ φάσμα προοδευτικών ανθρώπων, οι οποίοι θα συμβάλουν σε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια που κάνει η Κυβέρνηση. Σε ό,τι αφορά τους μεγάλους Δήμους και ορισμένες Περιφέρειες, νομίζω ότι είναι ένα κεντρικό θέμα και μια πολιτική απόφαση. Νομίζω ότι το επόμενο διάστημα τα όργανα του κόμματος θα καταλήξουμε συγκροτημένα στις επιλογές που θα κάνουμε.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ