• Αρχική
  • Άρθρα
  • Πρώην ΥΦΕΘΑ: «Δεν μπορούν οι σύμμαχοι να μας λένε βρείτε τα με την Τουρκία»

Πρώην ΥΦΕΘΑ: «Δεν μπορούν οι σύμμαχοι να μας λένε βρείτε τα με την Τουρκία»

Τα πράγματα με τ΄ όνομα τους, είπε στην ομιλία στη Βουλή ο πρώην ΥΦΕΘΑ Γιάννης Λαμπρόπουλος.

Μιλώντας στη συζήτηση για την ανανέωση της ελληνοαμερικανικής αμυντικής συνεργασίας, ο βουλευτής Μεσσηνίας αναφέρθηκε στην τουρκική επιθετικότητα αλλά και στην απαράδεκτη επιλογή των συμμάχων μας να “χαϊδεύουν” την Άγκυρα.

Το απόσπασμα της ομιλίας του κ.Λαμπρόπουλου:

“Σήμερα που δεχόμαστε απειλές και αμφισβητήσεις των εθνικών μας δικαίων απαιτούμε στήριξη και βοήθεια από τους συμμάχους μας. Δεν νοείται να είμαστε μέλος του ΝΑΤΟ, να απειλούμαστε από χώρα μέλος του ΝΑΤΟ, την Τουρκία, και ο Γραμματέας της Συμμαχίας να νίπτει τας χείρας του.

Πού ήταν η Τουρκία στους δύο παγκοσμίους πολέμους; Όταν εμείς χύναμε το αίμα μας μαζί με τους συμμάχους οι Τούρκοι είτε ήταν απέναντι, Α΄ Παγκόσμιος Πόλεμος, είτε παρέμειναν ουδέτεροι, Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος.

Όταν τώρα η ιμπεριαλιστική Τουρκία εισβάλει στη Συρία, στο Ιράκ, πάει στη Λιβύη, παραβιάζει τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κύπρου, συνεχίζει την κατοχή της Κύπρου, απειλεί την Ελλάδα με όπλα που της έχουν προμηθεύσει οι σύμμαχοί μας και οι φίλοι μας δεν είναι δίκαιο και σωστό ο Πρόεδρος Τραμπ να εξισώνει τον θύτη με τα θύματα και να λέει «βρείτε τα» μετά τις θετικές για εμάς επιστολές και δηλώσεις στήριξης του Υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ και του πρέσβη των ΗΠΑ στην Αθήνα.

Αν είναι δυνατόν την ίδια στιγμή που η ιμπεριαλιστική Τουρκία απειλεί την Ευρώπη ότι θα την πνίξει με τους μετανάστες μεγάλη ευρωπαϊκή χώρα εταίρος και σύμμαχός μας να τη χαϊδεύει.

Η Τουρκία όλους τους έχει ανάγκη για τη στήριξη της οικονομίας της και τη λειτουργία των οπλικών της συστημάτων.

Η Ελληνική Κυβέρνηση και όλοι οι Έλληνες ενωμένοι πασχίζουμε για την ειρήνη, αλλά είμαστε και αποφασισμένοι να υπερασπιστούμε τα εθνικά μας δίκαια με κάθε τρόπο. Ο μεγάλος διπλωματικός μαραθώνιος που ο Πρωθυπουργός και ο Υπουργός Εξωτερικών έχουν ξεκινήσει θέτουν όλους τους συμμάχους μας προ των ευθυνών τους για τη διαφύλαξη της ειρήνης στην περιοχή μας και έχουμε την πεποίθηση πως έτσι θα γίνει”.

(Militaire – φωτο:eurokinissi)