Προχωράμε!!! Κατατέθηκε στην Βουλή η Νέα Δομή Δυνάμεων

Κατατέθηκε στη Βουλή προς μελέτη και έγκριση η Νέα Δομή των Ενόπλων Δυνάμεων όπως προτείνεται από τους Αρχηγούς των Κλάδων αυτών. Το σχέδιο βρίσκεται στα χέρια του ειδικού γραμματέα της Βουλής και δικαίωμα να το μελετήσει έχει μόνο ένας εκ των Βουλευτών κάθε κοινοβουλευτικής ομάδας.

Την ερχόμενη Τετάρτη και αφού έχει μελετηθεί το σχέδιο, τα μέλη της επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών υποθέσεων της Βουλής, θα μεταβούν στο Υπουργείο Εθνικής Αμύνης όπου θα ενημερωθούν για τη Νέα Δομή Δυνάμεων. Με το πέρας της ενημέρωσης θα επανέλθουν στη Βουλή όπου θα συζητήσουν επ’ αυτού και θα εγκρίνουν τη Νέα Δομή.

Η Νέα Δομή Δυνάμεων είναι κάτι που συζητείται αρκετό καιρό και είχε αργοπορήσει θα λέγαμε λόγω διαφόρων παραγόντων. Χρειάζεται να επισημάνουμε ότι η Νέα Δομή Δυνάμεων πρέπει να στηρίζεται αμιγώς σε επιχειρησιακά κριτήρια και όχι σε εξυπηρέτηση τοπικών συμφερόντων. Οι δυνάμεις των Ενόπλων Δυνάμεων πρέπει να βρίσκονται εκεί που πρέπει με βάση το στρατιωτικό σχεδιασμό και όχι με βάση το τοπικό οικονομικό συμφέρον. Παράδειγμα, η Ταξιαρχία Πεζοναυτών στο Βόλο η οποία βρίσκεται μακριά από τις βάσεις των πλοίων που θα τη μεταφέρουν.

Η νοοτροπία ότι ο Στρατός υπάρχει σε μερικά μέρη για να υποστηρίζει την τοπική οικονομία δρα με το χείριστο τρόπο στη διάταξή του η οποία σε αρκετές περιπτώσεις έπρεπε να είναι διαφορετική από αυτή που υφίσταται αλλά, παραμένει ως έχει λόγω των αντιδράσεων τοπικών παραγόντων.

Ευελπιστούμε ότι αυτή θα είναι η πρώτη φορά μετά από αρκετά χρόνια που η Νέα Δομή Δυνάμεων θα έχει όσο το λιγότερο τοπικές εξυπηρετήσεις και πολύ περισσότερο ορθολογισμό. Είναι πολύ σημαντικό οι δυνάμεις αν βρίσκονται εξ αρχής εκεί που πρέπει ανάλογα με την αποστολή τους πάντα, και όχι εκεί που δεν πρέπει.

Με πληροφορίες από το real.gr