• Αρχική
  • Άρθρα
  • Π. Ρήγας: Η χρήση των όπλων, είναι το τελευταίο που μπορεί, να επιχειρήσει κάποιος

Π. Ρήγας: Η χρήση των όπλων, είναι το τελευταίο που μπορεί, να επιχειρήσει κάποιος

Τον ρόλο και τη συνεισφορά των Ενόπλων Δυνάμεων στην ίδια την έξοδο της πατρίδας μας από τα μνημόνια,

εξήρε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας Παναγιώτης Ρήγας, μιλώντας στο προσωπικό του Γ΄ Σώματος Στρατού, στο αμφιθέατρο του Πολεμικού Μουσείου Θεσσαλονίκης.

«Διότι, όπως είπε, σε μία περίοδο κατά την οποία οι βαθμοί της οικονομικής ελευθερίας και ανεξαρτησίας της χώρας μας ήταν ελαττωμένοι, η διατήρηση του αξιόμαχου και η ενίσχυση του αποτρεπτικού ρόλου των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων ήταν που εξασφάλισαν τη σταθερότητα και δεν επέτρεψαν σε οιονδήποτε ξένο παράγοντα να διανοηθεί πως το στάτους κο της περιοχής, μπορεί να αλλάξει».

Σχόλιο: Δηλαδή υπάρχουν κάποιοι, οι οποίοι προσπάθησαν να….απειλήσουν την εδαφική μας ακεραιότητα;

«Η προσφορά σας δεν έγκειται μονάχα στην εκπλήρωση της υπεράσπισης της εδαφικής ακεραιότητας και της ανεξαρτησίας της χώρας, αλλά και στην καθημερινότητα του Έλληνα πολίτη καθώς βρίσκεστε δίπλα του όποτε αυτό χρειαστεί» συμπλήρωσε.

Παράλληλα διεμήνυσε ότι «όσοι επιβουλεύονται τα δίκαια της πατρίδας να γνωρίζουν ότι δεν πρόκειται να φανούμε κατώτεροι της αυτοθυσίας των προγόνων μας αλλά και του χρέους μας απέναντι στο έθνος».

Εξάλλου, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας σχολίασε ότι «η έξοδος της χώρας από τη μέγγενη της μνημονιακής λιτότητας αποτελεί το εναρκτήριο λάκτισμα, για το πέρασμα στη μεταμνημονιακή εποχή και την επιστροφή στην κανονικότητα».

«Ήρθε επιτέλους η στιγμή που η Ελλάδα ανακτά οριστικά και πλήρως την οικονομική της κυριαρχία και ανεξαρτησία. Η στιγμή που η ευθύνη για τις πολιτικές που επιλέγονται επιστρέφει στα χέρια της εκλεγμένης από τον λαό κυβέρνησης και όχι σε τεχνοκράτες ξένους που μας επιβάλλουν την άποψή τους. Αγωνιστήκαμε τα τελευταία τρία χρόνια και κρατήσαμε τη χώρα, προκειμένου να μην πέσει στον γκρεμό της ανεξέλεγκτης χρεοκοπίας, κρατώντας παράλληλα την κοινωνία όρθια» επεσήμανε.

Σχόλιο: Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν τα ΜΜΕ, η εποπτεία θα συνεχίσει να υπάρχει, απλά θα είναι πιο…χαλαρή!

«Η χώρα μας γυρίζει σελίδα. Περνάμε σε μια νέα περίοδο, όπου τη θέση της λιτότητας θα παίρνει κάθε μέρα και περισσότερο η κοινωνική δικαιοσύνη. Όπου η δημοκρατία θα επικρατήσει και πάλι της επιβολής. Όπου η σταθερότητα, η ασφάλεια και η σιγουριά θα αντικαταστήσουν την αβεβαιότητα και την αγωνία.

Είναι στο χέρι μας να μην επαναλάβουμε τα λάθη του παρελθόντος, να βάλουμε οριστικό τέλος σε όλες αυτές τις παθογένειες που ταλαιπώρησαν τη χώρα για δεκαετίες. Η μεταμνημονιακή Ελλάδα πρέπει και θα είναι μια άλλη χώρα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Το ζητούμενο αυτή την ώρα είναι να δρομολογηθεί σε στέρεες βάσεις η ανάπτυξη. Για να γίνει αυτό πρέπει να είναι δίκαιη, να υπάρχει δίκαιη και κοινωνικά ισορροπημένη αναδιανομή του παραγόμενου πλούτου» πρόσθεσε.

Ο κ. Ρήγας, επανέλαβε δε ότι στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης θα ανακοινωθεί μία ολοκληρωμένη πρόταση για τη μεταμνημονιακή περίοδο στο πλαίσιο της οποίας είναι η υλοποίηση της απόφασης του ΣτΕ για τους ένστολους.

Κατά την επίσκεψη του στο Στρατηγείο του NRDC-GR, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην «αμυντική διπλωματία» η οποία όπως είπε συμβάλλει στη διαμόρφωση των σχέσεων μεταξύ των συμμαχικών δυνάμεων στην Ευρώπη, γεγονός που ενισχύει την σταθερότητα στα Βαλκάνια και ευρύτερα. Σημείωσε δε, ότι η στρατιωτική διπλωματία ιστορικά έλυνε και μπορεί να λύνει προβλήματα, ενώ η χρήση των όπλων είναι το τελευταίο που μπορεί να επιχειρήσει κάποιος εάν και εφόσον απειλείται η εδαφική ακεραιότητα μιας χώρας.

Σχόλιο: Συμφωνούμε ότι το τελευταίο πράγμα που χρειαζόμαστε είναι…η χρήση των όπλων. Βέβαια ο στρατός υπάρχει, ώστε να….χρησιμοποιεί τα όπλα, αφού η δουλειά του….δυστυχώς είναι ο πόλεμος!!!

Ο κ. Ρήγας επισκέφθηκε επίσης το 424 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Εκπαίδευσης προτρέποντας το προσωπικό να συμβάλει ακόμα περαιτέρω στην προσφορά κοινωνικού έργου στην περιοχή της Μακεδονίας.

Τέλος επισκέφθηκε το Στρατοδικείο, το Πολεμικό Μουσείο, το Κέντρο Ψυχικής Υγιεινής, το οδοντιατρείο και τη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Θεσσαλονίκης.

Τον αναπληρωτή υπουργό Εθνικής Άμυνας συνόδευε ο αρχηγός ΓΕΣ, αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής.

Αύριο θα επισκεφθεί μονάδες και σχηματισμούς στην Ξάνθη, ενώ ακολούθως θα παραστεί στις εκδηλώσεις στο πλαίσιο των εγκαινίων της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.