• Αρχική
  • Άρθρα
  • ΚΟΜΜΑΤΑ
  • Π.Καμμένος για την τραγωδία στο Μάτι: «Είναι ένα έγκλημα – Δεν ευθύνεται η κυβέρνηση» (ΒΙΝΤΕΟ)

Π.Καμμένος για την τραγωδία στο Μάτι: «Είναι ένα έγκλημα – Δεν ευθύνεται η κυβέρνηση» (ΒΙΝΤΕΟ)

«Είναι ένα έγκλημα του παρελθόντος», είπε χαρακτηριστικά στο BBC ο Υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος.

Κάνοντας από νωρίς το πρωί αυτοψία στις πληγείσες περιοχές της Ανατολικής Αττικής, ο Πάνος Καμμένος μιλώντας στο βρετανικό BBC επέρριψε σοβαρές ευθύνες για την τραγωδία στους κατοίκους της περιοχής, που δεν τήρησαν τους νόμους όλα τα προηγούμενα χρόνια:

«Είναι ένα έγκλημα του παρελθόντος.Η άναρχη δόμηση αποτελεί έγκλημα από το παρελθόν γιατί στο Μάτι και σε όλη την ακτογραμμή οικοδομήθηκαν οι περισσότερες κατοικίες χωρίς την απαραίτητη άδεια.

Έχουν κάνει κατάληψη της ακτής χωρίς να εφαρμόζουν τους νόμους.

Μετά από μία τέτοια τραγωδία είναι καιρός να καταλάβουν ότι είναι επικίνδυνο για αυτούς και τις οικογένειές τους να μην τηρουν τους νόμους και τους κανόνες.

Στις 23 Ιουλίου η φωτιά ξεκίνησε από τα δυτικά της Αθήνας και όλες οι δυνάμεις ήταν εκεί. Στις 24 Ιουλίου γύρω στις 4 το απόγευμα μας ενημέρωσαν για τη φωτιά στην Πεντέλη. Μετακινήσαμε το 50%ω των δυνάμεων εκεί. Οι ένοπλες δυνάμεις ήταν σε ετοιμότητα από την πρώτη ημέρα. Είμαστε υποχρεωμένοι να ακολουθούμε το σχέδιο του ΝΑΤΟ. Δεν λειτουργούμε ανεξάρτητα από τις δυνάμεις της πολιτικής προστασίας».

Μάλιστα σε άλλο σημείο της σύντομης συνέντευξης που έδωσε στο βρετανικό δίκτυο, ο κ.Καμμένος υπογράμμισε πως «δεν φταίει ο ίδιος» για την καθυστερημένη ανταπόκριση του μηχανισμού πολιτικής προστασίας, υπερασπιζόμενος τον καταλυτικό ρόλο των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας:

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu