• Αρχική
  • Άρθρα
  • «Όλα είναι πιθανά»: Στο τραπέζι η εμπλοκή του στρατού για την τήρηση των έκτακτων μέτρων κατά του κορωνοϊού (ΒΙΝΤΕΟ)

«Όλα είναι πιθανά»: Στο τραπέζι η εμπλοκή του στρατού για την τήρηση των έκτακτων μέτρων κατά του κορωνοϊού (ΒΙΝΤΕΟ)

Ανοικτό αφήνουν το ενδεχόμενο στην κυβέρνηση.

Η Ελλάδα ζει τις πρώτες ώρες της απαγόρευσης κυκλοφορίας (πλην μερικών εξαιρέσεων), με τις πρώτες φωνές να κάνουν λόγο για νέα δέσμη ακόμη σκληρότερων μέτρων.

Στο τραπέζι φαίνεται πως έχει πέσει για τα καλά η εμπλοκή των Ενόπλων Δυνάμεων, προκειμένου να τηρηθεί στο μέγιστο βαθμό το μέτρο της απαγόρευσης των μετακινήσεων.

Κατά τη διάρκεια ενημέρωσης τύπου πριν από λίγο, η Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, δεν απέκλεισε την μελλοντική εμπλοκή του στρατού.

Το Μέγαρο Μαξίμου φαίνεται να έχει τα παραπάνω ως έσχατο μέτρο που θα τεθεί σε εφαρμογή μόνο εάν δεν αποδώσει η απαγόρευση κυκλοφορίας.

«Το σχέδιο είναι δυναμικό. Ελπίζουμε πως δεν θα φτάσουμε σε κορύφωση, αλλά εξετάζουμε όλα τα ενδεχόμενα», τόνισε η Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπος.

Νωρίτερα το πρωί σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, άφησε με τη σειρά του ανοικτό ένα τέτοιο σενάριο απαντώντας σε σχετική ερώτηση:

«Αρμόδια για την τήρηση των μέτρων απαγόρευσης κυκλοφορίας είναι η Αστυνομία και τα Σώματα Ασφαλείας. Ωστόσο, ώρα με την ώρα εξετάζεται η απόδοση του μέτρου και όλα είναι πιθανά.

Μελετάμε όλα τα πιθανά μέτρα, ακόμη και την κατάργηση της χορήγησης των εορταστικών ημερών του Πάσχα. Πρέπει να σταθμίσουμε κάποια πράγματα, με αίσθηση ευθύνης και κύριο στόχο να προστατευθούν οι Ένοπλες Δυνάμεις.

Για την απαγόρευση κυκλοφορίας ο έλεγχος αφορά την αστυνομία και το Λιμενικό, όχι τόσο το στρατό εύχομαι να μην προκύψει ανάγκη να εμπλακούν οι Ένοπλες Δυνάμεις στο μέτρο».

(φωτο: eurokinissi)