Κρίσεις Αρχηγών το επόμενο διάστημα

Μέσα στο επόμενο 15ημερο αναμένονται οι κρίσεις για τους Αρχηγούς των Ενόπλων Δυνάμεων καθώς ήρθε η "καθιερωμένη" ώρα για τις αποφάσεις αυτές.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα, ο Α/ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος θα παραμείνει στη θέση του καθώς έχει εκτελέσει τα 2 από τα τρία χρόνια που προβλέπονται για κάποιον στη συγκεκριμένη θέση. Οι σχέσεις του με την τωρινή πολιτική ηγεσία είναι πολύ καλές και το αποτέλεσμα θεωρείται ότι δε θα είναι διαφορετικό του αναμενόμενου.

Στους υπόλοιπους τρείς κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων, ο Αρχηγός ΓΕΣ Στρατηγός Λαλούσης, έχει εκτελέσει τη θητεία των 2 εκ των τριών χρόνων που προβλέπονται και αναμένεται να λάβει την έγκριση για αν συνεχίσει τη θητεία του από τη θέση αυτή για ακόμα ένα χρόνο. Παρομοίως ισχύει και για τον Αρχηγό ΓΕΝ Ναύαρχο Στυλιανό Πετράκη ο οποίος πιθανότατα να διανύσει ακόμα ένα χρόνο τελευταίο χρόνο στη θέση του ως Α/ΓΕΝ όντας ο άνθρωπος επί του οποίου ξεκινά η ανανέωση του Στόλου επιφανείας του Πολεμικού Ναυτικού, έργο τιτάνιο και καλό είναι ο συγκεκριμένος άνθρωπος να κλείσει τη θητεία του στο Ναυτικό ολοκληρώνοντας τις βάσεις ανανέωσης του κλάδου.

Τέλος, ο Α/ΓΕΑ Γεώργιος Μπλιούμης, ολοκληρώνει φέτος τη θητεία του στη θέση του Αρχηγού της Πολεμικής Αεροπορίας και αναμένεται ότι θα αποχωρήσει πιθανότατα από τη θέση αυτή με τον επικρατέστερο να αναλαμβάνει το αξίωμα αυτό να είναι ο Αρχηγός Τακτικής Αεροπορίας(ΑΤΑ) Αντιπτέραρχος Θεμιστοκλής Μπουρολιάς. Η Πολεμική Αεροπορία παρ’ ότι ενισχύθηκε περισσότερο από κάθε άλλο κλάδο από το 2019 μέχρι σήμερα με την αναβάθμιση των F-16 και η προμήθεια των 24 Rafale, έχει ακόμα δρόμο να διανύσει με την ανανέωση και επέκταση του οπλοστασίου της αλλά και με τις αναβαθμίσεις των υπολοίπων F-16.

Tο el.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο κάτω από  το άρθρο, μόνο από όσους και όσες έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία DISQUS. Ο καθένας και η κάθε μία έχουν το δικαίωμα να εκφράζουν ελεύθερα τις απόψεις τους. Αυτό όμως  δεν σημαίνει ότι το el.gr υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Επίσης ξεκάθαρα θα διαγράφουμε  συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια αμέσως μόλις τα εντοπίσουμε  ή αμέσως μόλις μας καταγγελθούν. Ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το el.gr δεν φέρει καμία νομική ή άλλη ευθύνη, αφού στο διαδίκτυο ανωνυμία δεν υπάρχει.