Καμμένος σε Κουβέλη: Να έχεις τη βοήθεια του Αγίου Νικολάου

Η απώλεια του επισμηναγού Νικόλαου Βασιλείου έριξε βαριά τη σκιά της στην τελετή παράδοσης - παραλαβής στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Ο Πάνος Καμμένος ευχαρίστησε τον Φώτη Κουβέλη για την εξαιρετική συνεργασία που είχαν κατά το εξάμηνο που ο νέος υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, είχε το χαρτοφυλάκιο του υπουργού, Αναπληρωτή Εθνικής Άμυνας.

Συγκεκριμένα δήλωσε:

Θελω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τον Φώτη Κουβέλη για την εξαιρετική συνεργασία την συνύπαρξη και τη διαδικασία του έτους διοικητικής μέριμνας του προσωπικού και τους αγώνες που δόθησαν με τον καλυτερο τροπο να υπηρετήσουμε την αποστολή που μας ανέθεσε δια του πρωθυπουργού ο ελληνικός λαός.

Ξεκινήσαμε τη συνύπαρξη μας με την κράτηση των δυο στελεχών που είχε αίσιο τέλος και οι ευχές μου είναι στο νέο σας πόστο που το γνωρίζω καλά να εχετε τη βοήθεια του Αγίου νικολάου. Ένα υπουργείο που έχει έργο τη θαλάσσια ασφάλεια αλλά και της υπεράσπισης των συνόρων καθώς επίσης την μεγάλη υπόθεση που λέγεται εμπορική μας ναυτιλία.

Δείτε την ανακοίνωση που εξέδωσε το ΥΠΕΘΑ:

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας η τελετή παράδοσης – παραλαβής ανάμεσα στον απερχόμενο Αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Άμυνας Φώτη Κουβέλη και στο νέο Αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Άμυνας Παναγιώτη Ρήγα. Στην τελετή παρέστη και η νέα Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Μαρία Κόλλια – Τσαρουχά.

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος κατά την τελετή παράδοσης – παραλαβής είπε τα εξής:

«Σας καλωσορίζουμε στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, σε μία ημέρα δύσκολη για την πατρίδα, μια ημέρα πένθους για την Εθνική μας Άμυνα. Χθες χάσαμε έναν ακόμη ήρωα της Πολεμικής μας Αεροπορίας, τον Επισμηναγό Νικόλαο Βασιλείου, ο οποίος έπεσε εν ώρα καθήκοντος και ενετάχθη στο πάνθεον των ηρώων. Τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, όπως καλά γνωρίζετε, ασκούνται και προετοιμάζονται, εν καιρώ ειρήνης, σε συνθήκες πολέμου. Οι αξιωματικοί, οι υπαξιωματικοί, οι στρατεύσιμοι και οι εθνοφύλακες, όλο το εικοσιτετράωρο, 365 ημέρες το χρόνο, υπερασπίζονται την εθνική κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της χώρας, τη δημοκρατία και τους πολίτες, με βαρύ κόστος για τους ίδιους και τις οικογένειές τους.

Θέλω να αρχίσω ευχαριστώντας ιδιαίτερα τον νέο Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Φώτη Κουβέλη για την εξαιρετική συνεργασία που είχαμε αυτό το λίγο χρονικό διάστημα στο οποίο συνεργαστήκαμε άριστα στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, αυτό το έτος που έχει να κάνει με τη διοικητική μέριμνα προσωπικού, και τους αγώνες που δόθηκαν προκειμένου να μπορέσουμε με τον καλύτερο τρόπο να υπηρετήσουμε, με τη συνδρομή και της Ειδικής Γραμματέως, της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων, του συνόλου των αξιωματικών, των υπαξιωματικών, των στρατευσίμων και των εθνοφυλάκων, την αποστολή που μας ανέθεσε, διά του Πρωθυπουργού, ο ελληνικός λαός.

Ξεκινήσαμε τη συνύπαρξή μας με ένα δυσάρεστο γεγονός, το οποίο ήταν η κράτηση των δύο στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, που είχε αίσιο τέλος. Ευχή μου είναι στο νέο σας πόστο κ. Υπουργέ, το οποίο γνωρίζω καλά, να έχετε τη βοήθεια του Αγίου Νικολάου. Αναλαμβάνετε ένα Υπουργείο, το οποίο πράγματι έχει μία ιδιαίτερη αποστολή, πέραν της ασφάλειας στη θάλασσα, της προστασίας του περιβάλλοντος και της φύλαξης των συνόρων, τη μεγάλη υπόθεση που συνιστά η εμπορική μας ναυτιλία, τους ναυτικούς μας, τους ψαράδες και όλους τους ανθρώπους της θάλασσας, τους αξιωματικούς της γέφυρας και των μηχανών και τα πληρώματα, που αποτελούν για την πατρίδα μας τον πιο ισχυρό πρεσβευτή.

Θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε, γιατί οι Ένοπλες Δυνάμεις και το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, ιδίως διά του Πολεμικού Ναυτικού, έχουν ένα στενό δεσμό.

Θέλω να καλωσορίσω τον νέο Αναπληρωτή Υπουργό, με τον οποίο οφείλω να πω δημόσια ότι στο παρελθόν εργαστήκαμε μαζί πολύ σκληρά για να χτίσουμε αυτή την Κυβέρνηση, μία Κυβέρνηση εθνικής ενότητας, μία Κυβέρνηση που παίρνοντας τη λαϊκή εντολή έβγαλε την πατρίδα μας από την εποχή των μνημονίων και αναλαμβάνει πλέον με αυτή τη νέα σύνθεση τη χάραξη της πορείας του ελληνικού λαού σε μία καινούργια εποχή. Στόχος είναι να επαναφέρουμε το χαμόγελο στον ελληνικό λαό, να μπορέσουμε να ελαφρύνουμε τις πληγές τις οποίες έχει υποστεί ο ελληνικός λαός και οι ελληνικές οικογένειες από την οικονομική κρίση και μέρος αυτών είναι τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων.

Τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων που αγόγγυστα είδαν και το δικό τους εισόδημα να έχει μειωθεί κατά ένα πολύ μεγάλο ποσοστό. Οι προϋπολογισμοί των Επιτελείων μας, δια του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, είχαν περιοριστεί κάτω από το 60% και όμως, παρόλα αυτά, ουδέποτε εκάμφθη το ηθικό τους, ουδέποτε ακούστηκε ούτε καν ένα παράπονο, αλλά οφείλουμε – και πολύ σύντομα αυτό θα γίνει πράξη – τώρα που με τις προσπάθειες του ελληνικού λαού βγήκαμε πλέον από αυτή τη στενωπό, στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων αυτό το Έτος της Μέριμνας να αποδώσουμε και τους καρπούς των θυσιών που και οι ίδιοι έκαναν αυτή τη δύσκολη περίοδο και να αποκαταστήσουμε τις τεράστιες απώλειες που είχαν κατά τη διάρκεια της κρίσης.

Θέλω κ. Αναπληρωτά Υπουργέ να σας διαβεβαιώσω ότι μαζί με την Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας Μαρία Κόλλια θα έχουμε τη δυνατότητα να συνεργαστούμε ως πολιτικοί προϊστάμενοι στο χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων, όπου η φυσική ηγεσία, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, οι Αρχηγοί των Γενικών Επιτελείων, οι Στρατηγοί, οι αξιωματικοί, οι υπαξιωματικοί, οι στρατεύσιμοι και οι εθνοφύλακες έχουν ουσιαστικά τη διοίκηση, δια των Αρχηγών, στις καλύτερες Ένοπλες Δυνάμεις του κόσμου, στις πιο πιστές και οργανωμένες Ένοπλες Δυνάμεις του κόσμου, που το αποδεικνύουν αυτό και στους στίβους των μαχών, είτε σε ασκήσεις είτε σε παρουσίες στις Συμμαχίες και εκτός Συμμαχιών, ενώ παράλληλα όταν χρειαστεί βρίσκονται και θα συνεχίσουν να βρίσκονται δίπλα στους πολίτες. Είμαι βέβαιος ότι θα έχουμε μια άριστη συνεργασία.

Θέλω να καλωσορίσω στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας την Υφυπουργό μας την κ. Μαρία Κόλλια με την οποία είμαστε στενοί συνεργάτες τα τελευταία είκοσι και πλέον χρόνια. Να την καλωσορίσω, γιατί είμαι βέβαιος ότι ερχόμενη από τη Θεσσαλονίκη δεν αφήνει τη Μακεδονία και τη Θράκη από την καρδιά της και οι Ένοπλες Δυνάμεις σε ένα πολύ μεγάλο τους μέρος, ιδίως ο Στρατός Ξηράς, βρίσκονται στη Θράκη και στη Μακεδονία μας.

Έχουμε συνεργαστεί στενά όλα αυτά τα χρόνια. Γνωρίζω την αγάπη της για την πατρίδα και την πίστη της στις αρχές του Ελληνισμού και πιστεύω ότι θα μπορέσουμε μαζί, ο Αναπληρωτής Υπουργός, η Υφυπουργός και η Ειδική Γραμματέας, να συνεχίσουμε αυτό το έτος της Διοικητικής Μέριμνας και παράλληλα να δώσουμε στη φυσική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων και σε όλα τα στελέχη ό,τι καλύτερο μπορούμε ως πολιτική ηγεσία, για να διευκολύνουμε το έργο τους στη διασφάλιση της εθνικής κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας.

Καλό δρόμο, λοιπόν, αγαπητέ Υπουργέ, αγαπητέ Φώτη. Καλωσορίσατε ο Αναπληρωτής Υπουργός και η νέα Υφυπουργός. Εύχομαι η Υπέρμαχος Στρατηγός να είναι δίπλα μας σε όλο αυτό το δύσκολο έργο».

Ο απερχόμενος Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας Φώτης Κουβέλης είπε τα εξής:

«Δεν σας κρύβω ότι με συγκίνηση αφήνω το υπουργείο Εθνικής Άμυνας από τη θέση που επί έξι ολόκληρους μήνες υπηρέτησα, από τη θέση του Αναπληρωτή Υπουργού.

Αισθάνομαι την ανάγκη να σας πω ότι κοινώνησα μαζί με όλους εσάς το υψηλό ήθος, την αποτελεσματικότητα, τη συνέπεια στην άσκηση των καθηκόντων σας. Στοιχεία που θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι ενίσχυσαν και τη δική μου θέληση και ενδεχομένως και την αποτελεσματικότητα στην άσκηση των καθηκόντων μου.

Σήμερα, ημέρα οδύνης βέβαια για την απώλεια του στρατιωτικού μας στελέχους, του ιπταμένου που χάσαμε χθες, του αείμνηστου Βασιλείου. Αλλά, συνδέοντας αυτό με το γεγονός της αυταπάρνησης των Ενόπλων Δυνάμεων, αισθάνομαι υπερήφανος που υπηρέτησα έξι μήνες σε αυτό εδώ το Υπουργείο.

Δεν ήρθα στο Υπουργείο με καχυποψία. Ήρθα με ανοικτή την καρδιά και τη διάθεση, έχοντας τη βεβαιότητα ότι το έργο θα ήταν σημαντικό. Οφείλω να σας πω κύριε Υπουργέ ότι η συνεργασία ήταν εξαιρετικά τιμητική για το παραχθέν έργο στο διάστημα αυτό των έξι μηνών.

Αισθάνομαι την υποχρέωση, και είναι έκφραση από καρδιάς, να ευχαριστήσω τον κύριο Αποστολάκη, τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ και τους άλλους Αρχηγούς, τον κύριο Στεφανή, τον κύριο Χριστοδούλου, τον κύριο Τσούνη. Όλους εσάς τους επιτελείς, οι οποίοι πράγματι με εξαιρετική συνέπεια, όσο και ακρίβεια, στηρίξατε και προωθήσατε αυτό το έργο.

Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα και την Ειδική Γραμματέα, την κυρία Παπαλεωνίδα, διότι στις Ένοπλες Δυνάμεις ανήκει και ένα μεγάλο μέρος πολιτικού προσωπικού, το οποίο κι αυτό εργάζεται συστηματικά, άοκνα, προκειμένου το αποτέλεσμα να προάγει αυτό που εξυπηρετεί τις Ένοπλες Δυνάμεις, την άμυνα της χώρας, την αποτρεπτική δύναμη της, το καλό συνολικά αποτέλεσμα όχι μόνο για τις Ένοπλες Δυνάμεις αλλά συνολικότερα για τον ελληνικό λαό.

Πηγαίνω στα νέα καθήκοντά μου με τις καλύτερες εντυπώσεις και θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι θα κουβαλώ μαζί μου αυτή την εμπειρία κι αυτή την θητεία των έξι μηνών που είχα στο Υπουργείο.

Καλωσορίζω κι εγώ τον νέο Αναπληρωτή Υπουργό, τον κ. Παναγιώτη Ρήγα. Γνωριζόμαστε χρόνια ολόκληρα και συνδεόμαστε με φιλία βαθιά. Έχω τη βεβαιότητα αγαπητέ Πάνο ότι σε αυτό το Υπουργείο θα δώσεις τον καλύτερο εαυτό σου με πάρα πολύ σημαντικούς και άξιους συνεργάτες.

Αγαπητή κυρία Υφυπουργέ, κυρία Κόλλια-Τσαρουχά, φίλη και συνάδελφός σε άλλους στίβους χρόνια ολόκληρα, με αξιοσύνη υπηρέτησε και υπηρετεί την ιδιότητα του μέλος του Ελληνικού Κοινοβουλίου αλλά συνολικότερα και της κυβέρνησης, είμαι βέβαιος ότι το αποτέλεσμα που θα προάγει η δική σας παρουσία θα είναι σημαντικό.

Με συγκίνηση λοιπόν σας αποχαιρετώ για τα νέα μου καθήκοντα και θέλω ειλικρινά να σας πω ότι σ΄ αυτό το Υπουργείο είδα καθαρούς ανθρώπους, δουλειά, αποτελεσματικότητα και συνέπεια.

Κι αυτό τιμά όχι μόνο εσάς, τιμά και εμένα ιδιαίτερα που είχα κύριε Υπουργέ τη δυνατότητα να συνεργαστώ με αυτούς τους εκλεκτούς ανθρώπους.

Σας ευχαριστώ και καλωσορίζω τον νέο Αναπληρωτή Υπουργό και τη νέα Υφυπουργό».

(Onalert)

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Σχετικά άρθρα:

loading...
loading...