Επίσημη Επίσκεψη Αρχηγού ΓΕΣ στην Αίγυπτο

Κατά το χρονικό διάστημα από 26 εώς 28 Νοεμβρίου 2019,

ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού Αντιστράτηγος Γεώργιος Καμπάς, συνοδευόμενος από τον Ακόλουθο Άμυνας της Ελλάδος στην Αίγυπτο, πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στη Αίγυπτο, κατόπιν επίσημης πρόσκλησης από τον Αρχηγό Ενόπλων Δυνάμεων της Αιγύπτου.

Ο Αρχηγός, επισκέφθηκε την Διοίκηση Εκπαίδευσης του Αιγυπτιακού Στρατού όπου συνομίλησε με τον Διοικητή της έδρας, Υποστράτηγο Lehya El Hamili για θέματα εκπαίδευσης των χερσαίων δυνάμεων. Στη συνέχεια μετέβη στο Υπουργείο Άμυνας της Αιγύπτου όπου συνομίλησε με τον Αρχηγό Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας, Αντιστράτηγο Mohamed Farid Hegazi για θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος στα πεδία συνεργασίας των Στρατών Ξηράς Ελλάδας και Αιγύπτου όπως η συνεκπαίδευση των χερσαίων δυνάμεων και η συμμετοχή σε κοινές ασκήσεις.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του συναντήθηκε με τον Α.Θ.Μ. Πάπα και Πατριάρχη Αλεξάνδρειας και Πάσης Αφρικής κ. κ. Θεόδωρο τον Β΄στην Αλεξάνδρεια, με τον Έλληνα Πρέσβη στην Αίγυπτο κ. Νικόλαο Γαριλίδη καθώς επίσης και με τον Έλληνα Πρόξενο κ. Αθανάσιο Κοτσιώνη.

photo:eurokinissi