• Αρχική
  • Άρθρα
  • Ένταση στην Επιτροπή Άμυνας για τον Έβρο! Ενισχύονται τα σύνορα, η Τουρκία θα «πολεμήσει» τον φράχτη (ΒΙΝΤΕΟ)

Ένταση στην Επιτροπή Άμυνας για τον Έβρο! Ενισχύονται τα σύνορα, η Τουρκία θα «πολεμήσει» τον φράχτη (ΒΙΝΤΕΟ)

Δεν πρέπει να υπάρξει εφησυχασμός, «φωνάζουν» αναταποκριτές...

Τέσσερις ώρες διήρκησε η Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας για το θέμα του Έβρου.

Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, ανέπτυξε στην Επιτροπή Εξωτερικών και Αμυνας της Βουλής το χρονικό όσων συνέβησαν στον Έβρο και εξήγησε στους βουλευτές των άλλων κομμάτων για ποιον λόγο η Αθήνα επέδωσε δυο διαβήματα στην Άγκυρα.

«Αναφορές σε δήθεν κατάληψη -υπογραμμίζω την λέξη- εθνικού εδάφους που είδαν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες και αναπαρήχθησαν και σε έντυπα του ξένου Τύπου είναι ψευδείς ειδήσεις οι οποίες δεν πρέπει να αναπαράγονται», επανέλαβε ο υπουργός Εξωτερικών, αφήνοντας εκ νέου αιχμές για την αντιπολίτευση ότι έσπευσε να χρησιμοποιήσει – εκμεταλλευτεί fake news.

«Τα σύνορα της Ελλάδας είναι σαφώς οριοθετημένα και απαράλλακτα. Δεν αλλάζουν, δεν μετακινούνται όπως αλλάζει και μετακινείται διαχρονικά στη διάρκεια δεκαετιών η κοίτη του Έβρου ποταμού», κατέστησε σαφές και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, επαναλαμβάνοντας πως δεν υπήρξε ποτέ κατάληψη ελληνικού εδάφους και ότι ο φράχτης στον Έβρο θα γίνει.

Από την Επιτροπή δεν έλειψαν οι εντάσεις με την αντιπολίτευση.

Κατάληψη εδάφους δεν υπήρξε, σύμφωνα με την κυβέρνηση, ωστόσο

όλα στον Έβρο δείχνουν πως υπάρχει θέμα.

Η Τουρκία ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ την δημιουργία του φράχτη και θα κάνει τα πάντα για να τον αποτρέψει. Δεν είναι τυχαία η κίνηση της κυβέρνησης να στείλει σήμερα πίσω τους 400 αστυνομικούς, οι οποίοι φρουρούσαν τα σύνορα.

Η διαταγή του αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ., σύμφωνα με το Έθνος, κάνει λόγο για ενδεχόμενη μαζική είσοδο παράνομων μεταναστών.

ΠΗΓΗ: Έθνος

Ένα είναι το σίγουρο: Η Ελλάδα πρέπει να σφραγιστεί, γιατί η Τουρκία δεν θα σταματήσει. Ναι μεν δεν υπήρξε κατάληψη εδάφους, αλλά υπάρχει παρέμβαση Τούρκων στα σύνορα, γι’ αυτό και η χώρα μας δεν πρέπει να εφησυχάζει. Η κατασκευή του φράχτη βάζει «φρένο» στα σχέδια της Άγκυρας και η τουρκική κυβέρνηση θα πράξει ό,τι μπορεί για να μην γίνει, καθώς συνιστά κίνηση για την ασφάλεια της Ελλάδας απέναντι στους εισβολείς του Ερντογάν.

ΦΩΤΟ eurokinissi