• Αρχική
  • Άρθρα
  • ΕΚΤΑΚΤΟ! Εποχές Καραμανλή και πάλι: Ρωσική πρόταση-βόμβα για την Ελλάδα

ΕΚΤΑΚΤΟ! Εποχές Καραμανλή και πάλι: Ρωσική πρόταση-βόμβα για την Ελλάδα

Οι Ρώσοι βλέπουν ότι στην Ελλάδα πλέον υπάρχει κυβέρνηση που ακολουθεί διαφορετική εξωτερική πολιτική.

Θα διαβάσουμε ένα μικρό απόσπασμα (είδησης) που μετέδωσε το sputniknews.gr και στην συνέχεια θα αναλυθούν όλα τα δεδομένα:

«Πριν από μερικά χρόνια δουλέψαμε, κατόπιν αιτήματος της ελληνικής πλευράς, για την οργάνωση της κοινής παραγωγής τουφεκιών Καλάσνικοφ στην Ελληνική Βιομηχανία Όπλων. Έχουμε κάνει σχετικές προσφορές στην ελληνική πλευρά. Δεν έχει ληφθεί απόφαση για το θέμα αυτό (από την Ελλάδα), δήλωσε χαρακτηριστικά.»

Οι Ρώσοι επί Καραμανλή έκαναν κινήσεις αλλά οι ύποπτες εσωτερικές αναταραχές το 2008, τις διέκοψαν. Ο αμερικανικός δάκτυλος διέκοψε τις ελληνορωσικές σχέσεις και ύστερα μετά από την πτώση της κυβέρνησης του Κ.Καραμανλή, μπήκαμε στο ΔΝΤ.

Η Μόσχα τώρα βλέπει ότι στην Ελλάδα υπάρχει και πάλι αυτοδύναμη κυβέρνηση της ΝΔ. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ακολουθεί μια πολιτική που μας θυμίζει την πολιτική που ακολουθεί ο Τραμπ (γρήγορες μεταρρυθμίσεις, μείωση των φόρων, φιλοεπενδυτική πολιτική).

Εκτός από την πρόταση για την συμπαραγωγή των καλάσνικοφ έπεσε στο τραπέζι και η πρόταση για την αναβάθμιση των S-300.

Το σημαντικό πλεονέκτημα που έχει η Ελλάδα

Πλέον στο τιμόνι βρίσκεται ο Δεξιός Τραμπ ο οποίος διατηρεί άριστες σχέσεις με τον Πούτιν. Δεν κινδυνεύουμε πλέον από «εσωτερικές διαταραχές με την βοήθεια….Αμερικανών», αλλά μόνο από τους αντιεξουσιαστές οι οποίοι όμως μπορούν να απομονωθούν.

Σαν να μην έφτανε αυτό, άλλη μια είδηση μας έρχεται από την Μόσχα

Οι πωλήσεις των συστημάτων πυραυλικής αντιαεροπορικής άμυνας S-400 δεν συνιστούν καθ’ οιονδήποτε τρόπο απειλή για την εδαφική ακεραιότητα της Ελλάδας και τέτοιου είδους φόβοι είναι απολύτως αβάσιμοι, δήλωσε σε συνέντευξη του στο ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Ria Novosti ο διευθυντής της ρωσικής Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας για θέματα στρατιωτικο-τεχνολογικής συνεργασίας Ντμίτρι Σουγκάγεφ.

«Το πυραυλικό σύστημα S-400, που είναι σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας, που ακόμη και με τη σημασία αυτής της λέξης, δεν είναι επιθετικό όπλο. Είναι το πιο σύγχρονο σύστημα, το οποίο προορίζεται να υπερασπίζεται πρωτίστως τον εναέριο χώρο, από τις επιβουλές των μεν ή των δε επιθετικών αεροδιαστημικών όπλων, σύγχρονων και μελλοντικών. Και σε σχέση με αυτό, η πώληση του στην Τουρκία δεν απειλεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο την εδαφική ακεραιότητα της Ελληνικής Δημοκρατίας. Συνεπώς οι φόβοι είναι απολύτως αβάσιμοι» δήλωσε ο Σουγκάγεφ.

Photo:eurokinissi