ΥΠΕΘΑ: Η Ελλάδα στέλνει 40 BMP-1 στην Ουκρανία και παραλαμβάνει 40 γερμανικά Marder

Οριστικοποιήθηκε με κάθε επισημότητα η αμφιλεγόμενη συμφωνία.

Την παραχώρηση 40 τεθωρακισμένων οχημάτων μάχης (ΤΟΜΑ) τύπου ΒΜΡ-1 από την Ελλάδα στην Ουκρανία, τα οποία θα αντικατασταθούν από 40 τεθωρακισμένα οχήματα μάχης Marder, που θα παραχωρηθούν από τη Γερμανία, συμφώνησαν ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, και η Γερμανίδα υπουργός Άμυνας, Κριστίν Λάμπρεχτ.

Όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Άμυνας, η κίνηση αυτή γίνεται σε συνέχεια της απόφασης του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του καγκελαρίου Όλαφ Σολτς, προκειμένου να υποστηριχθεί η άμυνα της Ουκρανίας, ενάντια στη συνεχιζόμενη επιθετικότητα της Ρωσίας.

Η Ελλάδα είχε προμηθευτεί τα σοβιετικής προέλευσης ΒΜΡ-1 από τα αποθέματα του στρατού της πρώην Ανατολικής Γερμανίας μετά το τέλος του Ψυχρού Πολέμου. 

Θυμίζουμε πως την αποστολή τεθωρακισμένων την είχε μάθει η ελληνική κοινή γνώμη μέσω…διαρροών και δημοσιευμάτων από τον ξένο τύπο.

Εν τέλει, έπειτα από αρκετά ανακριβή δημοσιεύματα που έλεγαν ότι η χώρα μας είχε ήδη στείλει τα τεθωρακισμένα στο ουκρανικό μέτωπο, ήρθε η σημερινή ανακοίνωση από το ΥΠΕΘΑ.

Πρόκειται για ακόμα μία ελληνική “πιστολιά” στις ελληνορωσικές σχέσεις.

(φωτο:pixabay)

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί