Η Ουάσινγκτον δεν διευκρίνισε ούτε τις ημερομηνίες ούτε τους προορισμούς του Τιμ Λέντερκινγκ, αλλά επεσήμανε ότι θα έχει επαφές με αξιωματούχους της Σαουδικής Αραβίας, των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και του Ομάν, αλλά και με εκπροσώπους του ΟΗΕ.
«Μια ευρύτερη σύγκρουση στη Μέση Ανατολή δεν εξυπηρετεί ούτε τα αμερικανικά συμφέροντα ούτε τα συμφέροντα των περιφερειακών μας εταίρων που στηρίζουν μια βιώσιμη ειρήνη στην Υεμένη», πρόσθετε η ανακοίνωση.
Οι αντάρτες Χούθι, που ελέγχουν μεγάλο μέρος της Υεμένης και στηρίζονται από το Ιράν, έχουν στοχοθετήσει πλοία που συνδέονται με το Ισραήλ και έχουν εκτοξεύσει ρουκέτες σε αντίποινα για τον πόλεμο που διεξάγει ο ισραηλινός στρατός εναντίον της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας, έπειτα από την αιματηρή επίθεση της παλαιστινιακή οργάνωσης στις 7 Οκτωβρίου.
Οι Χούθι κατέλαβαν στις 19 Νοεμβρίου εμπορικό πλοίο που συνδέεται με Ισραηλινό επιχειρηματία. Την Κυριακή η Ουάσινγκτον ανέφερε ότι αμερικανικό αντιτορπιλικό κατέρριψε τρία drones, προσφέροντας βοήθεια σε εμπορικά πλοία που δέχθηκαν επίθεση στην Ερυθρά Θάλασσα από την Υεμένη.
«Οι προκλητικές και επικίνδυνες επιθέσεις» των ανταρτών «απειλούν σχεδόν δύο χρόνια προόδου με στόχο τον τερματισμό του πολέμου στην Υεμένη», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Μάθιου Μίλερ, εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.
Στην Υεμένη, που βρίσκεται σε πόλεμο εδώ και σχεδόν μία δεκαετία και είναι θέατρο μίας από τις χειρότερες ανθρωπιστικές κρίσεις παγκοσμίως σύμφωνα με τον ΟΗΕ, επικρατεί εύθραυστη εκεχειρία από τον Απρίλιο του 2022.
(ΑΠΕ-ΜΠΕ / photo: freepik)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Πολιτικοί από το κόμμα του Τραμπ θέλουν να φέρουν τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο, video
- Eurobasket: Βαριά ήττα με 68-94 για την Εθνική στον ημιτελικό με την Τουρκία
- Η Κίνα καταδίκασε τον διάπλου αμερικανικού και βρετανικού πολεμικού πλοίου του Στενού της Ταϊβάν
- Εργατικό ατύχημα στη Θεσσαλονίκη: Τραυματίστηκε σοβαρά 49χρονος που έπεσε από τα 8 μέτρα στη ΒΙ.ΠΕ Σίνδου
- Έκανε «3.000 αιτήσεις» για δουλειά χωρίς επιτυχία και αγανάκτησε – Δείτε το viral video στο Tik Tok
- Θεσσαλονίκη: Νέα επιχείρηση καθαρισμού της Ν. Παραλίας από τις μουντζούρες- «Ο δημόσιος χώρος είναι το μεγάλο σπίτι μας»
- Οι αιωνόβιοι σπάνε ρεκόρ στην Ιαπωνία – Έφτασαν σχεδόν τους 100.000, ενώ ο πληθυσμός μειώνεται
- Γεωπολιτικές αναταράξεις: Νέα ευκαιρία για την Ρωσία σε περιοχή επιρροής ΗΠΑ και Βρετανίας!
- Eurobasket: Ο Ευτύχης Μπλέτσας δίνει τον παλμό των Ελλήνων στη Λετονία – “Σήκωσε το…”, vid
- Το Ισραήλ απορρίπτει το ψήφισμα του ΟΗΕ για λύση δύο κρατών στο παλαιστινιακό – “Η ΓΣ είναι ένα πολιτικό τσίρκο”
Κύρια Θέματα

















