Ο ισραηλινός στρατός δεν έχει ακόμη σχολιάσει.
Ο ισραηλινός στρατός ζήτησε την Τετάρτη να εκκενωθούν τρία λιμάνια στην Υεμένη που ελέγχονται από τους Χούθι, μετά από επιθέσεις με βαλλιστικούς πυραύλους και drones κατά του Ισραήλ από την υεμενίτικη οργάνωση, που υποστηρίζεται από το Ιράν.
Σε αντίποινα στις επιθέσεις των Χούθι με πυραύλους και μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα (drones), η ισραηλινή πολεμική αεροπορία προέβη σε πολλά πλήγματα τους τελευταίους μήνες κατά στόχων των Χούθι στην Υεμένη, όπου έθεσε εκτός λειτουργίας το αεροδρόμιο της Σαναά και βομβάρδισε σταθμούς παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας και εγκαταστάσεις παραγωγής τσιμέντου στις 6 Μαΐου.
Τα εν λόγω λιμάνια είναι τα Ρας Ίσα, Χοντάιντα και Σάλιφ, τα οποία βρίσκονται στην περιφέρεια της Χοντάιντα, στο δυτικό τμήμα της σπαρασσόμενης από πόλεμο Υεμένης, στην οποία οι Χούθι ελέγχουν μεγάλες εκτάσεις.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ – EPA-EPA
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ρώμη: Αφαιρέθηκε από εκκλησία η τοιχογραφία με τον άγγελο που έμοιαζε στη Μελόνι
- Η viral στιγμή από τη Σύνοδο Παγκόσμιων Κυβερνήσεων: Λύθηκε στα γέλια ο Tucker, vid
- Η Ρωσία λέει ότι η πρόταση του Ιράν για το ουράνιο είναι ακόμη επί τάπητος
- Φινλανδός πρόεδρος: «Η ιδεολογία πίσω από την εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ έχει αλλάξει»
- Κακοκαιρία: Χωρίς ακτοπλοϊκά δρομολόγια Ζάκυνθος και Κεφαλονιά
- Σύνοδος Παγκόσμιων Κυβερνήσεων: Διαφημίζουν τα… εγκεφαλικά εμφυτεύματα!
- Απόπειρα δολοφονίας κατά Τραμπ: Σήμερα ανακοινώνεται η ποινή του επίδοξου δράστη
- Κρεμλίνο για New START: Θα ενεργήσουμε με υπευθυνότητα μετά την εκπνοή της συνθήκης
- Κ. Τασούλας: «Εκφράζω τη βαθύτατη θλίψη μου για την απώλεια τόσων ανθρώπων χθες το βράδυ στο ναυάγιο στη Χίο»
- Υπόθεση Έπσταϊν: Αηδιασμένη η Ζαχάροβα – «Τώρα βλέπετε τι κάνουν στα παιδιά οι Δυτικές ελίτ», vid









