Σύμφωνα με κοινή ανακοίνωση των χωρών που είτε έλαβαν μέρος στην επιχείρηση είτε παρείχαν υποστήριξη, επλήγησαν 18 θέσεις των Χούθι σε οκτώ διαφορετικές τοποθεσίες της Υεμένης. Οι στόχοι περιελάμβαναν υπόγειες αποθήκες πυραύλων και άλλων οπλικών συστημάτων, συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας, ραντάρ και ένα ελικόπτερο.
Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Λόιντ Όστιν ανέφερε ότι οι επιθέσεις είχαν στόχο να πλήξουν και να υποβαθμίσουν περαιτέρω τις δυνατότητες των Χούθι, οι οποίοι υποστηρίζονται από το Ιράν. «Θα εξακολουθήσουμε να καθιστούμε σαφές στους Χούθι ότι θα υποστούν συνέπειες εάν δεν σταματήσουν τις παράνομες επιθέσεις τους, οι οποίες βλάπτουν τις οικονομίες (κρατών) της Μέσης Ανατολής», τόνισε.
Από τον Νοέμβριο, οι αντάρτες Χούθι της Υεμένης βάζουν στο στόχαστρο πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα και στον Κόλπο του Άντεν, που κατ’ αυτούς συνδέονται με το Ισραήλ, σε ένδειξη «αλληλεγγύης» προς τους Παλαιστίνιους στην πολιορκημένη Λωρίδα της Γάζας, όπου μαίνεται ο πόλεμος ανάμεσα στον ισραηλινό στρατό και το παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα Χαμάς.
(ΑΠΕ-ΜΠΕ / photo: pixabay)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Αυτό το κράτος έχει σειρά για τον Τραμπ μετά το Ιράν και τη Βενεζουέλα: «Έφτασαν στο τέλος», vid
- Η Βρετανία έχει θέσει σε ετοιμότητα το αεροπλανοφόρο HMS Prince of Wales
- Αλεξάνδρα Σδούκου: Η κυβέρνηση ξέρει να διαχειρίζεται κρίσεις – Κανείς αβοήθητος εφόσον πληγεί οικονομικά
- Viral έγινε πάλι ο Μπάιντεν: «Είμαι πολύ πιο έξυπνος από τους περισσότερους από εσάς», vid
- Χριστοδουλίδης: Η Κυπριακή Δημοκρατία σε καμία περίπτωση δεν εμπλέκεται σε οποιαδήποτε στρατιωτική επιχείρηση
- Δεν πίστευε στα μάτια της: Αμερικανίδα «μίλησε» με την τύχη της – Δείτε τι συνέβη
- Πώς η τεχνολογία βοήθησε μια ανάπηρη χελωνίτσα να ξαναπερπατήσει (Vid)
- Τραγουδιστής έβαλε φωτιά στο παντελόνι του – Δείτε για ποιο λόγο! vid
- 30χρονος πραγματοποιούσε «σούζες» και αναρτούσε τα βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης
- O Κριστιάνο Ρονάλντο δημοσίευσε φωτογραφία από τον τραυματισμό του









