Οι δύο ναυτικοί είναι τα πρώτα θύματα αφότου οι Χούθι ξεκίνησαν τις επιθέσεις τους εναντίον πλοίων στην περιοχή αυτήν, τον περασμένο Νοέμβριο, σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τους Παλαιστίνιους της Γάζας.
Άλλοι έξι ναυτικοί τραυματίστηκαν. Το πλήρωμα εγκατέλειψε το σκάφος, σύμφωνα με τον Αμερικανό αξιωματούχο. Στο πλοίο επέβαιναν συνολικά 23 άτομα, 20 ναυτικοί και τρεις ένοπλοι φρουροί. Οι 15 από αυτούς κατάγονταν από τις Φιλιππίνες, τέσσερις από το Βιετνάμ, δύο από τη Σρι Λάνκα, ένας από την Ινδία και ένας από το Νεπάλ.
Λίγο νωρίτερα οι Χούθι ανέλαβαν την ευθύνη, αναφέροντας ότι έπληξαν το True Confidence με πυραύλους, με αποτέλεσμα να προκληθεί πυρκαγιά. «Η επιχείρηση έγινε αφού το πλήρωμα αγνόησε τα προειδοποιητικά μηνύματα από τις ναυτικές δυνάμεις της Υεμένης» ανέφερε ο εκπρόσωπος των Χούθι, ο Γιαχία Σαρέα, σε ομιλία του στην τηλεόραση.
(ΑΠΕ-ΜΠΕ / photo: pixabay)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Παράνομες επιδοτήσεις ΟΠΕΚΕΠΕ στην Κρήτη: Ελεύθεροι δύο κατηγορούμενοι
- Μελόνι για κλοπή ρωσικών κεφαλαίων: «Δεν στηρίζουμε καμία σχετική απόφαση»
- Μητσοτάκης: Είμαι αισιόδοξος ότι τις επόμενες μέρες θα έχουμε εκτόνωση της κατάστασης με τους αγρότες
- Πούτιν: «Ψέματα και υστερίες ότι θα επιτεθούμε στην Ευρώπη» – Τι είπε για ΝΑΤΟ και Oreshnik, vid
- Διορθώθηκε το πρόβλημα με τις… παρακρατήσεις αγροτικών ενισχύσεων
- Δολοφονία μαθητή σε ρωσικό σχολείο: Το Τατζικιστάν καταγγέλλει «επίθεση κινούμενη από εθνοτικό μίσος»
- Και τα δύο κέντρα εξουσίας θέλουν το ίδιο: Δεν είναι τυχαίο αυτό που συνέβη στην Ινδία
- Η Usha Vance απαντά στις φήμες χωρισμού σε σπάνια συνέντευξη – Τι είπε για την Μελάνια
- Τον γύρο του κόσμου έκαναν γυναίκες βουλευτές στο Μεξικό – Μαλλιοτραβήχθηκαν! vid
- Το Κρεμλίνο ξεκαθάρισε την θέση του σε σχέση με ενδεχόμενη ανάπτυξη ευρωπαϊκών στρατευμάτων στην Ουκρανία









