Βουλγαρία: Εξουδετέρωσε ναυτική νάρκη στα ανοιχτά της Μαύρης Θάλασσας που «ξέφυγε» από τα ουκρανικά λιμάνια (ΦΩΤΟ)

Ελεγχόμενη έκρηξη σε ναυτική νάρκη από τον Βουλγαρικό στρατό.

Ο στρατός στην Βουλγαρία πραγματοποίησε αργά την Πέμπτη μια ελεγχόμενη έκρηξη σε ναυτική νάρκη της Σοβιετικής εποχής που είχε παρασυρθεί κοντά στην ακτή της Μαύρης Θάλασσας της χώρας, ανακοίνωσε την Παρασκευή το υπουργείο Άμυνας.

Οι χώρες της Μαύρης Θάλασσας άρχισαν να αναφέρουν την εμφάνιση τέτοιων ναρκών που επιπλέουν στη θάλασσα μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο. Η Ουκρανία και η Ρωσία έχουν αλληλοκατηγορηθεί για ναρκοθέτηση στη Μαύρη Θάλασσα και στα τέλη Μαρτίου, τουρκικές και ρουμανικές στρατιωτικές ομάδες κατάδυσης εξουδετέρωσαν αδέσποτες νάρκες γύρω από τα ύδατά τους.

Το υπουργείο Άμυνας είπε ότι η νάρκη έγινε αντιληπτή για πρώτη φορά περίπου 27 ναυτικά μίλια ανατολικά από τις εκβολές του ποταμού Καμχία από ένα εμπορικό πλοίο.

Στρατιωτικοί εμπειρογνώμονες ταξινομούν τη νάρκη ως τύπου «YaM», τοποθετημένη σε θέση μάχης. Η νάρκη έχει καταστραφεί με ελεγχόμενη έκρηξη που πραγματοποιήθηκε από ειδική ομάδα δυτών του Πολεμικού Ναυτικού», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το Υπουργείο.

Η Μαύρη Θάλασσα είναι μια σημαντική ναυτιλιακή αρτηρία για σιτηρά, λάδι και προϊόντα πετρελαίου. Τα ύδατά της μοιράζονται η Βουλγαρία, η Ρουμανία, η Γεωργία και η Τουρκία, καθώς και η Ουκρανία και η Ρωσία.

Η Τουρκία είχε εντοπίσει τον Απρίλιο τρεις ναυτικές νάρκες στα ύδατά της στη Μαύρη Θάλασσα και στρατιωτικές ομάδες καταδύσεων στάλθηκαν για την εξουδετέρωσή της.

Δείτε φωτογραφίες ΕΔΩ

onalert/ Reuters scr

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί