Βομβαρδίστηκε πυρηνικό ερευνητικό κέντρο στο Χάρκοβο λένε οι Ουκρανοί

Βομβαρδισμός έπληξε πυρηνικό ερευνητικό κέντρο στην πόλη Χάρκιβ της βορειοανατολικής Ουκρανίας σήμερα, ανακοίνωσε η Κρατική Πυρηνική Ρυθμιστική Επιθεώρηση.

Αποδίδει, ως συνήθως, το πλήγμα στη Ρωσική πλευρά, αλλά δεν υπάρχει, σύμφωνα και με το Reuters, επιβεβαίωση των περιστατικών από ανεξάρτητη πηγή.

Επλήγησαν κτίρια και υποδομή, αλλά δεν επηρεάστηκε η περιοχή όπου στεγάζεται το πυρηνικό καύσιμο και τα επίπεδα της ραδιενέργειας παραμένουν κανονικά στην περιοχή, αναφέρεται στην ανακοίνωση της αρχής.

Η πιθανότητα νέας καταστροφής … που μπορεί να επηρεάσει κατά άμεσο τρόπο την πυρηνική και ραδιολογική ασφάλεια παραμένει υψηλή», λόγω της συνέχισης του βομβαρδισμού, όπως προειδοποιεί η ουκρανική αρχή.

Το Reuters σημειώνει ότι η επιβεβαίωση των περιστατικών από ανεξάρτητη πηγή δεν έχει γίνει δυνατή.

photo unsplash

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί