• Αρχική
  • Άρθρα
  • Βομβαρδισμός από Ιρανούς αμερικανικών εταιρειών στο Ιράκ (ΒΙΝΤΕΟ)

Βομβαρδισμός από Ιρανούς αμερικανικών εταιρειών στο Ιράκ (ΒΙΝΤΕΟ)

Αψιμαχίες δίχως τέλος λαμβάνουν χώρα στο έδαφος του Ιράκ μεταξύ των Η.Π.Α. και του Ιράν σε μία κατάσταση η οποία παραμένει σταθερή, όχι εκρηκτική όσο ήταν τον Ιανουάριο αλλά τεταμένη.

Οι Ιρανικοί θύλακες εντός του Ιράκ, συνεχίζουν τις επιχειρήσεις παρενόχλησης απέναντι σε στόχους αμερικανικών συμφερόντων με 5 πυραύλους να πλήττουν σήμερα τις εγκαταστάσεις της Halliburton η οποία είναι μία αμερικανική πετρελαϊκή εταιρεία ου δραστηριοποιείται στο Ιράκ.

Μέχρι τώρα οι Ιρανοί στοχοποιούσαν τις αμερικανικές στρατιωτικές βάσεις και την πράσινη ζώνη στη Βαγδάτη, με ρουκέτες κατασκευασμένες είτε στο έδαφος του Ιράκ από τους τοπικούς φιλοιρανικούς σιϊτικούς πυρήνες, είτε είναι κατασκευασμένες στο Ιράν και μεταφέρονται με κοντέινερ εντός του Ιράκ και εκτοξεύονται κατά των στόχων.

Οι Ιρανοί δείχνουν έτσι ότι πλέον ακόμα και οι εταιρείες αμερικανικών συμφερόντων στην περιοχή θα αποτελούν στόχους  εκτός των κλασσικών στρατιωτικών στόχων και της πράσινης ζώνης. Η κίνηση είναι πολύ καλά μελετημένη αφού ο φόβος των επιθέσεων και της τυχόν απώλειας πολιτικού τεχνικού θα αποτελέσει τροχοπέδη στις εργασίες των εταιρειών αυτών ενώ η αμερικανικός στρατός θα χρειάζεται να προστατέψει και αυτά τα σημεία.

Θυμίζουμε ότι οι Ιρανοί δε διστάζουν να χτυπήσουν καίρια τους αντιπάλους τους όπως έκαναν κατά των πετρελαϊκών εγκαταστάσεων της Aramco στη Σαουδική Αραβία εκτελώντας μία πολύ καλά σχεδιασμένη επιχείρηση η οποία προκάλεσε ερωτηματικά για την αντιαεροπορική άμυνα του Βασιλείου και την ασφάλεια των περιοχών της καρδιάς της Μέσης Ανατολής.