Τα πράγματα για τους ξένους μισθοφόρους στο Κουρσκ, σε ρωσικό δηλαδή έδαφος, γίνονται πολύ δύσκολα. Όπως διαβάσατε στο ΕΛ, έχουν πλέον περικυκλωθεί. Δεν είναι καθόλου βέβαιο το ότι θα έχουν την ίδια ευνοϊκή τύχη με τους Ουκρανούς που θα παραδοθούν. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι ξένοι υπήκοοι που πολεμούν μαζί με τα ουκρανικά στρατεύματα συνεχίζουν να υφίστανται σοβαρές απώλειες καθώς οι ρωσικές δυνάμεις απωθούν τους εχθρούς εισβολείς από την περιοχή του Κουρσκ. Τις τελευταίες εβδομάδες, η Μόσχα ανέφερε την συστηματική απώλεια εκατοντάδων στρατιωτών του Κιέβου και ξένων μισθοφόρων στην περιοχή.
Πάνω από 15.000 ξένοι πολίτες πιστεύεται ότι συμμετείχαν στις μάχες, σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις που έδωσε η επικεφαλής της ρωσικής αντιπροσωπείας στις συνομιλίες στην Βιέννη για θέματα στρατιωτικής ασφάλειας και ελέγχου των εξοπλισμών, Yulia Zhdanova, σύμφωνα με το RT.
Από την κλιμάκωση της σύγκρουσης στην Ουκρανία το 2022, η Μόσχα έχει επανειλημμένα προειδοποιήσει ότι οι ξένοι μισθοφόροι που πολεμούν δίπλα στο Κίεβο θα αντιμετωπίζονται ως νόμιμοι στόχοι και δεν θα τους παρέχεται νομική προστασία βάσει της Σύμβασης της Γενεύης.
Μετά την εισβολή της Ουκρανίας στο Κουρσκ τον Αύγουστο του 2024, Ρώσοι ερευνητές βρήκαν στοιχεία ότι ξένοι μισθοφόροι είχαν παίξει ενεργό ρόλο στην εισβολή. Την περασμένη εβδομάδα, ο ρωσικός στρατός ανέφερε ότι οι περισσότερες από τις εχθρικές δυνάμεις έχουν ήδη απωθηθεί από την περιοχή και ότι τα εναπομείναντα ουκρανικά στρατεύματα έχουν «περικυκλωθεί» και «απομονωθεί».
Ένας αιχμάλωτος Ουκρανός στρατιώτης ισχυρίστηκε ότι τα στρατεύματα του Κιέβου εμποδίστηκαν να φύγουν από την περιοχή από ξένους μισθοφόρους, οι οποίοι απείλησαν να πυροβολήσουν όποιον προσπαθούσε να υποχωρήσει.
Το RT έριξε μια πιο προσεκτική ματιά στο ποιος ακριβώς αγωνίστηκε για λογαριασμό του Κιέβου και για ποιο σκοπό.
Σε αποσπάσματα βίντεο που παραθέτει φαίνονται ακόμα και μισθοφόροι από την Νέα Ζηλανδία, οι οποίοι χορεύουν χάκα εμπρός σε φέρετρο.
Μαχητές ενδεχομένως από την Αλβανία μέχρι την Βραζιλία και τον ISIS. Αμερικανοί ναζί. Ιάπωνες και πολλές άλλες χώρες. Όλους αυτούς το ΝΑΤΟ φέρεται να τους έστειλε να πολεμήσουν σε ρωσικό έδαφος.
Δείτε το βίντεο:
photo αρχείου ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA-EPA
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- ΗΠΑ: Οι τέσσερις στόχοι για τον πόλεμο με το Ιράν
- Μουντιάλ 2026: Εκνευρισμός για τις αστρονομικές τιμές των εισιτηρίων – 8.000 δολάρια ο τελικός
- Φορτηγό ψεκασμού ασφάλτου διορθώνει λακκούβες του δρόμου μέσα σε λίγα λεπτά, vid
- Κλιμάκωση και στον Λίβανο: Τουλάχιστον 52 νεκροί και πάνω από 150 τραυματίες εξαιτίας ισραηλινών βομβαρδισμών
- Τέσσερα ελληνικά F-16 προσγειώθηκαν στην Κύπρο
- Συνελήφθη 33χρονη για την δολοφονία 93χρονου στην Αθήνα και για κλοπή σε βάρος 59χρονου στην Κηφισιά
- Τουρκία – Ομέρ Τσελίκ (AKP): «Παράνομη και άδικη» η επίθεση ΗΠΑ-Ισραήλ στο Ιράν
- Το ΝΑΤΟ δεν θα εμπλακεί στον πόλεμο στο Ιράν, σύμφωνα με τον Ρούτε
- Θεσσαλονίκη: Ποινή φυλάκισης στον 47χρονο που απέδρασε από το «Ιπποκράτειο»
- Ατάραχος ο Τραμπ μίλησε για την συνέχεια σε σχέση με την σύγκρουση εναντίον του Ιράν









