Το τέλος ενός εγκληματία: Οι λεπτομέρειες της επιχείρησης «αλ Μπαγκντάντι»

Όπως διαβάσατε στο el, ο αρχηγός του Ισλαμικού Κράτους έπεσε νεκρός μετά από αμερικανική επιχείρηση.

Διαβάστε όλες τις λεπτομέρειες: Πυρά από ελικόπτερα στη βορειοδυτική Συρία είχαν στόχο στη διάρκεια της νύκτας τζιχαντιστές που πρόσκεινταν στο Ισλαμικό Κράτος στην επαρχία Ιντλίμπ, με αποτέλεσμα εννέα άνθρωποι να σκοτωθούν, ανακοίνωσε σήμερα το πρωί το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Τα οκτώ ελικόπτερα στοχοθέτησαν μετά τα μεσάνυκτα ένα σπίτι και ένα όχημα στα περίχωρα του χωριού Μπαρίσα στην Ιντλίμπ, μια περιοχή όπου βρίσκονταν “ομάδες που πρόσκεινταν στο ΙΚ”, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο.

Αμερικανικά μέσα από την πλευρά τους μετέδωσαν ότι μεταξύ των νεκρών, είναι και ο επικεφαλής του ΙΚ Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι.

Να σημειωθεί ότι την επιχείρηση την εκτέλεσαν αμερικανικές ειδικές δυνάμεις. Σε επίπεδο πληροφοριών βοήθησαν και οι Ιρακινοί όπως όλα δείχνουν, οι οποίοι διατηρούν πηγές εντός της Συρίας και ήταν αυτές οι «πηγές» που διέρρευσαν τις πληροφορίες για τον θάνατο του Μπαγκντάντι.

Η επόμενη μέρα

Οι Ισλαμιστές έχασαν τον αρχηγό τους αλλά δεν έχασαν τον οπλισμό τους. Είναι εξαιρετικά επικίνδυνοι διότι θεωρούν ότι οι πράξεις τους, θα τους στείλουν στον… παράδεισο και επιπλέον έχουν την στήριξη της Τουρκίας. Όπως έχουμε αναφέρει ήδη, ο Ερντογάν εξοπλίζει και πληρώνει Ισλαμιστές για να σκοτωθούν οι Κούρδοι της Συρίας, τους οποίους αποκαλεί τρομοκράτες.

Photo:pexels

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Σχετικά άρθρα:

loading...
loading...