Το νέο αμφίβιο όχημα μάχης των ΗΠΑ (ΒΙΝΤΕΟ)

Η BAE Systems, και Iveco Defense Vehicles, επικράτησαν στον ισχυρό ανταγωνισμό για την επόμενη γενιά οχημάτων αμφίβιας επίθεσης ου σώματος πεζοναυτών.

 

«Είμαστε έτοιμοι να οικοδομήσουμε το μέλλον των αμφίβιων οχημάτων μάχης για το Σώμα Πεζοναυτών, έχοντας ήδη παραγάγει 16 πρωτότυπα», δήλωσε ο Dean Medland, αντιπρόεδρος και γενικός διευθυντής της Combat Vehicles Amphibious και International στη BAE Systems.»Μέσω αυτού του βραβείου, είμαστε περήφανοι που συνεχίζουμε τη συνεργασία μας με το Σώμα Πεζοναυτών παρέχοντας ένα βελτιστοποιημένο όχημα για να υποστηρίξει την αποστολή του μέσω της κινητικότητας, της επιβιωσιμότητάς και της ισχύος πυρός που διαθέτει».

Το ACV παρέχει εξαιρετική κινητικότητα σε όλους τους τύπους εδάφους, προστασία κατά εκρήξεων για τα τρία μέλη του πληρώματος και τους 13 επιβιβαζόμενους πεζοναύτες, μαζί με άλλες βελτιώσεις σε σχέση με τα επί του παρόντος υπάρχοντα συστήματα.

Το νέο όχημα είναι εξοπλισμένο με ένα νέο 6κύλινδρο κινητήρα 700HP, ο οποίος παρέχει σημαντική αύξηση ισχύος σε σχέση με το Assault Amphibious Vehicle, το οποίο βρίσκεται σε ενεργό υπηρεσία για δεκαετίες. Το ACV διαθέτει την ικανότητα πρόσθεσης μελλοντικών κιτ αναβάθμισης του.

Η BAE Systems διεξήγαγε δικές της εκτενείς δοκιμές αξιολόγησης για την κινητικότητα του οχήματος, την επιβιωσιμότητα και τις ικανότητες διάβασης υδάτινου κωλύματος, που απέδειξαν την απόδοση του οχήματός της πριν από την παράδοση των 16 πρώτων πρωτοτύπων στο Σώμα Πεζοναυτών το 2017.

Η επιλογή του BAE Systems από το Σώμα Πεζοναυτών για το πρόγραμμα ACV 1.1 εδραιώνει περαιτέρω την 70χρονη κληρονομιά της εταιρείας για την παροχή ανώτερων δυνατοτήτων αμφίβιων οχημάτων.

Ως κορυφαίος πάροχος τεθωρακισμένων οχημάτων μάχης, η εταιρεία έχει παραγάγει περισσότερα από 100.000 συστήματα για τους πελάτες της παγκοσμίως. Η Iveco αποτελεί επίσης έναν αποδεδειγμένο κατασκευαστή πολεμικών οχημάτων, έχοντας σχεδιάσει και κατασκευάσει μέχρι σήμερα περισσότερα από 30.000 στρατιωτικά οχήματα πολλαπλών χρήσεων.

(onalert)

Σχετικά άρθρα:

loading...
loading...