• Αρχική
  • Άρθρα
  • Την απόσυρση των αυτοκινούμενων πυροβόλων STRYKER αποφάσισε ο Αμερικανικός Στρατός

Την απόσυρση των αυτοκινούμενων πυροβόλων STRYKER αποφάσισε ο Αμερικανικός Στρατός

Την απόσυρση των αυτοκινούμενων πυροβόλων τύπου Stryker ή όπως είναι το πλήρες όνομά τους, των Μ1128 Stryker Mobile Systems, αποφάσισε ο Αμερικανικός Στρατός και η ανακοίνωση αυτή έγινε δια στόματος του Υποστράτηγου James Pasquarette ο οποίος δήλωσε:

Οι αποφάσεις για το πότε είναι η καλύτερη στιγμή για την παύση ενός όπλου δεν πρέπει να παίρνονται ελαφρά τη συνείδηση. Ο Στρατός έχει προχωρήσει στην εξέταση όλων των επιλογών για τη διατήρηση της φονικότητας  και των δυνατοτήτων των σχηματισμών που χρησιμοποιούν τα Stryker στο μέλλον.”

Προφανώς ο Αμερικανικός Στρατός θα προχωρήσει στην αντικατάσταση των M 1128 με ανάλογα συστήματα τα οποία όμως δεν έγινε αναφορά ποιά είναι. όλα τα Stryker θα έχουν αποσυρθεί από τις μονάδες του Αμερικανικού Στρατού μέχρι το τέλος του οικονομικού έτους 2022. Τα εν λόγω συστήματα θεωρούνταν πολύ προβληματικά καθώς είχαν συνέχεια εμπλοκές ενώ το πλήρωμα που επάνδρωνε τα οχήματα δεν είχε αρκετό χώρο για το χειρισμό του όπλου και αυτοί οι λόγοι τα οδήγησαν στην απόσυρσή τους.