• Αρχική
  • Άρθρα
  • Συμμετοχή της USAF στην ημέρα βιομηχανίας για το μελλοντικό βομβαρδιστικό Β-21

Συμμετοχή της USAF στην ημέρα βιομηχανίας για το μελλοντικό βομβαρδιστικό Β-21

Ο αρμόδιος γενικός γραμματέας της Αεροπορίας κ. John W. Henderson έδωσε μία ενδιαφέρουσα ομιλία κατά τη διάρκεια της VR βιομηχανικής ημέρας στην οποία αναφέρθηκε στο πρόγραμμα των μελλοντικό βομβαρδιστικών Β-21 και τις δυνατότητες που αναπτύσσονται με βάση αυτό το πρόγραμμα για την παραγωγή. Ο συνδετικός κρίκος σε όλα τα παραπάνω είναι όλα τα μέρη που θα συμβάλουν στην παραγωγή του νέου αεροσκάφους αλλά και στις εγκαταστάσεις που θα φιλοξενούν τα αεροσκάφη και στα οποία θα πραγματοποιείται η συντήρησή τους και άλλες εργασίες ώστε τα αεροσκάφη να είναι έτοιμα προς πτήση ανά πάσα στιγμή.

Το Κέντρο Πολιτικών Μηχανικών της Αεροπορίας και το όπλο του Μηχανικού του Στρατού των Η.Π.Α., παρουσίασαν, το καθένα, τα σχέδιά τους τα οποία αφορούν τις εγκαταστάσεις και τα υπόστεγα στα οποία θα στεγάζονται τα βομβαρδιστικά και σε αυτά θα εκτελούνται οι εργασίες αποκατάστασης, καθαρισμού των αεροσκαφών, συντήρησης και το κέντρο σχεδιασμού αεροπορικών επιχειρήσεων των συγκεκριμένων αεροσκαφών. Τμήμα αυτών των παρουσιάσεων αποτελεί η φωτογραφία παραπάνω η οποία δείχνει το τρισδιάστατο σχέδιο στον υπολογιστή για ένα εκ των υποστέγων. Σε αυτό το σχέδιο έχει τοποθετηθεί ένα βομβαρδιστικό Β-2 το οποίο όμως δεν έχει κάποια σχέση σχεδιαστικά με το μελλοντικό Β-21 , όπως αναφέρει η USAF από την οποία προέρχεται η εν λόγω εικόνα.

Οι Αεροπορικές βάσεις που θα χρησιμοποιηθούν για τα Β-21 είναι η Ellsworth και η Dyess στο Τέξας οι οποίες έχουν ήδη εγκαταστάσεις για τα Β-2 και προβλέπεται να χρησιμοποιηθούν/ενσωματωθούν στο πρόγραμμα των Β-21 έτσι ώστε να μειωθεί το κόστος του προγράμματος. Το πρόγραμμα των Β-21 θα εκκινήσει επίσημα με την κατασκευή του πρώτου αεροσκάφους αλλά αυτή ακόμα αργεί να εκκινήσει καθώς αναμένεται η Μελέτη για τις περιβαλλοντικές Επιπτώσεις του προγράμματος, από την Αεροπορία.

ΠΗΓΗ: USAF

Tο el.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο κάτω από  το άρθρο, μόνο από όσους και όσες έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία DISQUS. Ο καθένας και η κάθε μία έχουν το δικαίωμα να εκφράζουν ελεύθερα τις απόψεις τους. Αυτό όμως  δεν σημαίνει ότι το el.gr υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Επίσης ξεκάθαρα θα διαγράφουμε  συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια αμέσως μόλις τα εντοπίσουμε  ή αμέσως μόλις μας καταγγελθούν. Ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το el.gr δεν φέρει καμία νομική ή άλλη ευθύνη, αφού στο διαδίκτυο ανωνυμία δεν υπάρχει.