• Αρχική
  • Άρθρα
  • Στη ΒΑΕ Systems το συμβόλαιο για το νέο τεθωρακισμένο όχημα γενικής χρήσης του US Army

Στη ΒΑΕ Systems το συμβόλαιο για το νέο τεθωρακισμένο όχημα γενικής χρήσης του US Army

Ο Αμερικανικός Στρατός ανέθεσε στη ΒΑΕ Systems ένα αρκετά μεγάλο συμβόλαιο για την υποστήριξη των τεθωρακισμένων οχημάτων γενικής χρήσης (AMPV) τα οποία είχαν αναπτυχθεί για την αντικατάσταση των παλαιότερων ΤΟΜΠ τύπου Μ-1113 τα οποάι υπηρετούσαν από την εποχή του.. Βιετνάμ.

Τα νέα οχήματα μεταφοράς προσωπικού έχουν ως κύρια χαρακτηριστικά τους τη μεγαλύτερη ισχύ σε ιπποδύναμη του κινητήρα αφού οι προδιαγραφές ήθελαν τα οχήματα να έχουν δυνατότερο κινητήρα, ο οποίος παρήχθει σε συνολικά 5 εκδόσεις και ενισχυμένες αναρτήσεις εν συγκρίσει με τον προκάτοχό τους.

Το πρόγραμμα παραγωγής των AMPV(Armored Multi-Purpose Vehicle) βρίσκεται ακόμα στη φάση της αρχικής χαμηλού ρυθμού παραγωγής με τη ΒΑΕ Systems να έχει παραδόσει ΄δη στον Αμερικανικό Στρατό 1 όχημα  από την κάθε μία από τιε 5 εκδόσεις που τελικά θα παραχθούν για την κάλυψη όλων των αναγκών του μηχανοκίνητου πεζικού του Στρατού των ΗΠΑ. Οι εκδόσεις αυτές είναι:

-Το όχημα γενικής χρήσης

-Όχημα Διοίκησης

-Όχημα σε ρόλο στοιχείου όλμου

-Όχημα μεταφοράς ασθενών/τραυματιών

-Όχημα περίθαλψης τραυματιών

Το κόστος του συμβολαίου που ανατέθηκε στη BAE Systems για την υποστήριξη των οχημάτων ανέρχεται σε περίπου 600 εκ. δολάρια.