• Αρχική
  • Άρθρα
  • Προμήθεια στόχων υπερηχητικής ταχύτητας των ΗΠΑ από τη Northrop Grumman, vid

Προμήθεια στόχων υπερηχητικής ταχύτητας των ΗΠΑ από τη Northrop Grumman, vid

Το Αμερικανικό Πεντάγωνο  ανακοίνωσε ότι άσκησε το δικαίωμά του για την αγορά επιπλέον 18 συστημάτων GQM-163A Coyote που είχε από την υπογραφή του περσινού συμβολαίου με τη Northrop Grumman για τη γενική παραγωγή των εν λόγω συστημάτων. Αρχικά 18 υπερηχητικοί πύραυλοι που κινούνται πάνω από τη θάλασσα προσομοιάζοντας αντιπλοϊκούς πυραύλους, θα παραχθούν για λογαριασμό του Πενταγώνου έναντι ποσού  55.4 εκ. δολαρίων.

Το σύστημα προσομοιάζει είτε πυραύλους που κινούνται επάνω από τη θάλασσα με ταχύτητα της τάξεως των 2.5+ Mach είτε των 3.5Mach, είναι ικανός να εκτελέσει στροφές με αρκετά G και μπορεί αν φτάσει σε ύψος 52.000 ποδών προτού αρχίσει την σχεδόν κατακόρυφη κάθοδό του προς τη θάλασσα. Το 2000 η εταιρεία παρήγαγε τα πρώτα συστήματα του τύπου και από τότε έχει παραδώσει συνολικά 124 συστήματα στο Πεντάγωνο και από αυτά έχουν εκτοξευτεί μέχρι τώρα επιτυχώς περί τα 81.

Η εταιρεία έχει αναβαθμίσει την παραγωγή των εν λόγω συστημάτων όπως και την παραγωγή και άλλων σημαντικών προϊόντων της μέσω της χρησιμοποίησης αρκετά πλέον της 3D εκτύπωσης με την οποία κατασκευάζει εργαλεία, μοντέλα αλλά και τα πρωτότυπα συστήματα που αναπτύσσει.

Τα συστήματα αυτά είναι σημαντικά καθώς αυτά μπορούν να προσομοιάσουν σε τυπικούς αντιπλοϊκούς πυραύλους  ή και πυραύλους πλεύσης των Ρώσων αλλά και των Κινέζων οι οποίοι είναι και οι κύριοι αντίπαλοι των ΗΠΑ σε ξηρά, θάλασσα και αέρα τα τελευταία χρόνια ενώ με αυτούς τεστάρονται και άλλα συστήματα, όπως ραντάρ, αντιαεροπορικά συστήματα κτλ.