Πανικός για το ΙΡΑΝ: Τι περιμένει ο Τραμπ; (Βίντεο)

Ο ένοικος τους Λευκού Οίκου δεν είδε με καλό μάτι τις επιθέσεις στις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις της Σ.Αραβίας.

Εκεί που υπάρχει πρόβλημα όμως, υπάρχει και μια ευκαιρία. Μια από τις κύριες ιδιότητες που του αποδίδουν οι αντίπαλοί του, είναι ο παρορμητισμός. Στην περίπτωση της Σ.Αραβίας αρχικά είπε ότι βρίσκεται με το δάχτυλο στην σκανδάλη αλλά τώρα βρίσκεται σε κατάσταση αναμονής.

Ο Τραμπ περιμένει υπομονετικά το αποτέλεσμα των ερευνών που θα ίσως δείξουν ποιος βρίσκεται πίσω από την επίθεση.

«Ξέρετε, δεν υπάρχει καμία βιασύνη. Θα είμαστε όλοι εδώ για πολύ καιρό. Δεν υπάρχει καμία βιασύνη», είπε ο Τραμπ την Δευτέρα σε δημοσιογράφους.


«Υπάρχει ένα τεράστιο μέρος της εκλογικής του βάσης που πιστεύει ότι το πιο τρελό πράγμα που μπορούμε να κάνουμε είναι να εμπλακούμε σε ατέρμονους πολέμους στην Μέση Ανατολή», είπε ο Τζον Άλτερμαν, ένας ειδικός σε θέματα Μέσης Ανατολής.

Αρκετά ξεκάθαρες οι προθέσεις του Τραμπ. Γνωρίζει ότι το Ιράν έχει ισχυρή οικονομία και ισχυρές Ένοπλες Δυνάμεις. Οι Αμερικανοί δεν μπορούν να κάνουν «περίπατο». Άλλωστε δεν κατάφεραν να πάρουν ακόμα, τον έλεγχο του φτωχού Αφγανιστάν. Η Τεχεράνη παράγει δικά της οπλικά συστήματα και διατηρεί άριστες σχέσεις με την Μόσχα και επιπλέον ο Τραμπ «παίζει το χαρτί» του Ιράν, κάθε φορά που θέλει να κρατήσει σε ομηρία την Αντιπολίτευση αλλά και τους Ρεπουμπλικάνους που τον στηρίζουν μεν, αλλά του φέρνουν δυσκολίες δε.

Ο πόλεμος με το Ιράν δεν είναι μια απαραίτητη ενέργεια λοιπόν. Ο πολεμικός σχεδιασμός υπάρχει, αλλά δύσκολα θα μπει σε στάδιο εφαρμογής.

Photo:pexels


  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Σχετικά άρθρα:

loading...
loading...