• Αρχική
  • Άρθρα
  • Άρθρα
  • Όσο κάνουμε διακοπές, η “τύχη μας δουλεύει” – Άνοδος των στρατιωτικών δαπανών των ΗΠΑ, για πρώτη φορά έπειτα από 7 χρόνια!!!!

Όσο κάνουμε διακοπές, η “τύχη μας δουλεύει” – Άνοδος των στρατιωτικών δαπανών των ΗΠΑ, για πρώτη φορά έπειτα από 7 χρόνια!!!!

Αν και ζούμε ημέρες αργίας και διακοπών, οι εξελίξεις δεν σταματούν. Τα νέα που μας έρχονται μόνο θετικά δεν είναι, όπως θα διαβάσετε και μόνοι σας, στο άρθρο που ακολουθεί.

Σύμφωνα με έκθεση του Διεθνούς Ινστιτούτου Ερευνών για την Ειρήνη της Στοκχόλμης (SIPRI) που δίνεται στη δημοσιότητα σήμερα, οι στρατιωτικές δαπάνες αυξήθηκαν στις ΗΠΑ για πρώτη φορά τα τελευταία επτά χρόνια.

Σχόλιο: Τι συμβαίνει άραγε και αυξήθηκαν κατακόρυφα οι στρατιωτικές δαπάνες, της μεγαλύτερης πολεμικής μηχανής του πλανήτη; Βέβαια υπάρχει και μια πιο αισιόδοξη εξήγηση. Ο Τραμπ δεν είναι Ομπάμα. Έχει στρατιωτικές καταβολές και θέλει την χώρα του, στην κορυφή του κόσμου αλλά όπως και να έχει, τα όπλα δεν υπάρχουν για ΚΑΛΟ ΣΚΟΠΟ. Αν και όταν είσαι ο ισχυρός, έχεις το απόλυτο διπλωματικό…ΟΠΛΟ, το οποίο λειτουργεί αποτρεπτικά!

Το 2018, οι παγκόσμιες στρατιωτικές δαπάνες ανήλθαν σε 1,822 τρισεκατομμύριο δολάρια, καταγράφοντας αύξηση 2,6% σε ετήσια βάση.

Είναι η δεύτερη συναπτή χρονιά αύξησης των δαπανών αυτών, που βρίσκονται πλέον στο υψηλότερο επίπεδο από το……1988. Το 2017, είχαν καταγράψει άνοδο 1,1% σε ετήσια βάση.

Η ώθησή τους προς τα πάνω οφείλεται κυρίως στις ΗΠΑ και στην Κίνα.

«Η άνοδος των αμερικανικών στρατιωτικών δαπανών εξηγείται από την εφαρμογή, αρχής γενομένης το 2017, νέων προγραμμάτων απόκτησης όπλων από μέρους της κυβέρνησης του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ», εξηγεί η Οντ Φλεράν, υπεύθυνη του προγράμματος για τους παγκόσμιους εξοπλισμούς στο SIPRI, σε δελτίο Τύπου που δίνει στη δημοσιότητα το Ινστιτούτο.

Με δαπάνες ύψους 649 δισεκατομμυρίων δολαρίων!!!!!!, οι ΗΠΑ αφιερώνουν στην άμυνά τους όσα οι επόμενες οκτώ χώρες με τους μεγαλύτερους στρατιωτικούς προϋπολογισμούς.

Η Κίνα, οι στρατιωτικές δαπάνες της οποίας έχουν αυξηθεί κατά 83% από το 2009, περνά στη δεύτερη θέση, μπροστά από τη Σαουδική Αραβία, την Ινδία — η οποία συνεχίζοντας το πρόγραμμα εκσυγχρονισμού του στρατού της ανεβαίνει μια θέση — και τη Γαλλία.

Η Κίνα αφιέρωνε το 1,9% του ΑΕΠ της για την άμυνα κάθε χρόνο από το 2013.

Για πρώτη φορά, η Ρωσία δεν συγκαταλέγεται στην πρώτη πεντάδα. Κατατάσσεται έκτη, εξαιτίας της μείωσης του στρατιωτικού της προϋπολογισμού από το 2016, σύμφωνα με την έκθεση.

Σχόλιο: Οι Ρώσοι είναι γνωστό ότι δεν διαφημίζουν την πραμάτεια τους. Δουλεύουν “κάτω από το τραπέζι”.

Photo:pexels

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Σχετικά άρθρα:

loading...
loading...