• Αρχική
  • Άρθρα
  • ΗΠΑ
  • Οι ΗΠΑ απέστειλαν το μεγαλύτερο φορτίο όπλων στην Ευρώπη μετά τον πόλεμο της Γιουγκοσλαβίας το 1999 (ΦΩΤΟ)

Οι ΗΠΑ απέστειλαν το μεγαλύτερο φορτίο όπλων στην Ευρώπη μετά τον πόλεμο της Γιουγκοσλαβίας το 1999 (ΦΩΤΟ)

Η Αεροπορική Βάση Ramstein στη Γερμανία έχει λάβει περίπου 100 εμπορευματοκιβώτια πυρομαχικών στα πλαίσια της μεγαλύτερης παράδοσης πυρομαχικών από τις ΗΠΑ στην Ευρώπη, μετά τους βομβαρδισμούς του ΝΑΤΟ κατά της Γιουγκοσλαβίας, το 1999.

Η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ στην Ευρώπη και την Αφρική, δήλωσε ότι «πληθώρα πυρομαχικών στάλθηκαν στο Ramstein, κατά τη διάρκεια του μηνός Οκτωβρίου.» Η παράδοση έχει ως στόχο να στηρίξει την Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία Αποτροπής του ΝΑΤΟ και να δυναμώσει τα διαθέσιμα της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ στην Ευρώπη.

Το Πεντάγωνο έχει ως στόχο τη βελτίωση του χρόνου απόκρισης του στρατού των ΗΠΑ με την προ-τοποθέτηση πυρομαχικών, καυσίμων και εξοπλισμού που θα είναι σε θέση να «παρέχει μια ταχεία αντίδραση ενάντια σε απειλές που γίνονται από επιθετικούς παράγοντες», ανέφερε.

Το Ramstein είναι η μεγαλύτερη ξένη αεροπορική βάση των ΗΠΑ και «ένας σημαντικός κόμβος – αερογέφυρα … έτσι η κύρια δουλειά μας είναι να πάνε πυρομαχικά, εκεί που χρειάζεται να είναι στην ώρα τους,» δήλωσε ο Arthur Myrick, της 86ης Μοίρας Πυρομαχικών, επικεφαλής πυρομαχικών πτήσης. «Πρόκειται για πραγματικά πυρομαχικά που πλήττουν πραγματικούς στόχους. Αυτός είναι ο λόγος που κουβαλάμε αυτά τα πράγματα, για να βεβαιωθείτε ότι έχουμε τη δυνατότητα να προχωρήσουμε αν χρειαστεί. »

Σύμφωνα με τον αρχιλοχία David Head, η αποστολή ήταν «… η μεγαλύτερη του είδους της από την Επιχείρηση Allied Force, η οποία έλαβε χώρα το 1999.»

Τότε, οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους ξεκίνησαν αεροπορικές επιθέσεις στην πρώην Γιουγκοσλαβία, χωρίς την υποστήριξη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, κατηγορώντας το Βελιγράδι για «υπερβολική και δυσανάλογη χρήση βίας» σε μια σύγκρουση με αλβανόφωνους αντάρτες στο Κοσσυφοπέδιο.

Τα μαχητικά αεροπλάνα του ΝΑΤΟ πραγματοποίησαν 900 εξορμήσεις κατά τη διάρκεια της βάναυσης εκστρατείας βομβαρδισμών, διάρκειας 78 ημερών, η οποία προκάλεσε επισήμως, το θάνατο τουλάχιστον 758 αμάχων. Άλλες σερβικές πηγές αναφέρουν ότι ο πραγματικός αριθμός των νεκρών ήταν δύο φορές μεγαλύτερος.

Σχετικά άρθρα:

loading...
loading...