• Αρχική
  • Άρθρα
  • ΗΠΑ
  • Ο Τραμπ μίλησε για τον «πόλεμο του διαστήματος»: «Είμαστε πιο ισχυροί και θα προλάβουμε τους αντιπάλους μας»

Ο Τραμπ μίλησε για τον «πόλεμο του διαστήματος»: «Είμαστε πιο ισχυροί και θα προλάβουμε τους αντιπάλους μας»

Ο Ντόναλντ Τραμπ υπερασπίστηκε το σχέδιό του για τη δημιουργία Διαστημικής Δύναμης, κάνοντας λόγο για ένα νέο πεδίο μάχης που έχει διαμορφωθεί.

 

Ο Αμερικανός πρόεδρος, με την υπογραφή του αμυντικού προϋπολογισμού για το 2019 τόνισε ότι οι ΗΠΑ θα προλάβουν τους αντιπάλους τους γιατί «είμαστε πιο ισχυροί και πιο έξυπνοι».

Ο Τραμπ θέλει να κάνει τη Διαστημική Δύναμη το έκτο σώμα των ενόπλων δυνάμεων, αλλά θα χρειαστεί πρόσθετη χρηματοδότηση, την οποία θα πρέπει να εγκρίνει το Κογκρέσο.

«Οπως ο ουρανός, η γη και η θάλασσα, έτσι και το διάστημα έχει μετατραπεί σε πεδίο μάχης. Μια δύναμη του διαστήματος θα επιτρέψει στις ΗΠΑ να προλάβουν τους αντιπάλους τους που έχουν ήδη ξεκινήσει να εξοπλίζουν το διάστημα», υποστήριξε ο Τραμπ, που ανέφερε ότι η Κίνα δημιούργησε ένα νέο σώμα ενόπλων δυνάμεων για να επιβλέπει τα στρατιωτικά προγράμματά της στο διάστημα, αλλά δεν μίλησε για τη «Διαστημική Δύναμη» της Ρωσίας, που υπάρχει εδώ και αρκετά χρόνια.

«Είμαστε οι πιο ικανοί. Είμαστε οι καλύτερα χρηματοδοτούμενοι. Είμαστε οι πιο πολυάριθμοι. Είμαστε οι πιο ισχυροί. Είμαστε οι πιο έξυπνοι», πρόσθεσε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Σε ό,τι αφορά τον αμυντικό προϋπολογισμό που υπέγραψε, επισήμανε ότι αυτός ο νόμος θα δώσει στους Αμερικανούς στρατιώτες τη δύναμη πυρός που χρειάζονται για να κερδίσουν οποιαδήποτε σύρραξη γρήγορα και με αποφασιστικό τρόπο».

Με τον νόμο αυτόν αποδεσμεύονται 69 δισεκατομμύρια δολάρια για τις τρέχουσες εξωτερικές επιχειρήσεις (Αφγανιστάν, Συρία, Ιράκ, Σομαλία κλπ.). Προβλέπεται επίσης αύξηση 2,65 στους μισθούς των μελών των ενόπλων δυνάμεων ενώ εγκρίνονται επενδύσεις ύψους δεκάδων δισεκατομμυρίων για τον εκσυγχρονισμό του Ναυτικού, της Πολεμικής Αεροπορίας και των αμυντικών πυραυλικών συστημάτων.

 

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu