Ο Θεός να μας φωτίσει: Μας τελειώνουν ήρεμα και μεθοδικά (Βίντεο)

Έρχεται η στιγμή να αλλάξει ο τρόπος με τον οποίο γίνονται αερομαχίες στο Αιγαίο αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο;

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΦΑΡΜΑΚΗ

Σύμφωνα με την DARPA του υπουργείου Άμυνας των Ηνωμένων Πολιτειών ναι. Το τμήμα που δημιουργεί συνεχώς νέες στρατιωτικές τεχνολογίες, ανακοίνωσε ότι έχει ετοιμάσει αλγορίθμους που στο άμεσο μέλλον θα αντικαταστήσουν τους πιλότους. Η Τεχνητή Νοημοσύνη θα ελέγχει το μαχητικό αεροσκάφος και θα μπορεί να «κάνει» αερομαχίες χωρίς την ύπαρξη πιλότου.

Οι πολλοί υποστηρίζουν ότι αυτό είναι καλό επειδή οι πιλότοι δεν θα κινδυνεύουν. Το πρόβλημα βέβαια είναι ότι οι πιλότοι δεν θα κινδυνεύουν όχι επειδή θα εδραιωθεί η ειρήνη, αλλά επειδή θα απολυθούν.

Σκεφτείτε τι θα συμβεί αν αντικατασταθούν οι πιλότοι. Οι ανθρώπινες φοβίες αλλά και τα ανθρώπινα όρια θα εξαφανιστούν. Η Τεχνητή Νοημοσύνη χωρίς πνεύμα ή ψυχή, θα παίρνει όλες τις αποφάσεις γρήγορα και αποτελεσματικά.

Δείτε το βίντεο:

Οι αλγόριθμοι μέχρι στιγμής βρίσκονται σε δοκιμαστικό στάδιο και μπορούν να συμμετέχουν μόνο σε εικονικές αερομαχίες (σε προσομοιώσεις).

Η τεχνολογία προχωράει με πολύ γρήγορους ρυθμούς. Σύντομα θα βλέπουμε μαχητικά που θα διεξάγουν επιχειρήσεις «μόνα τους». Θα είναι αυτόνομα και θα παίρνουν αποφάσεις. Δεν θα είναι απλά drones δηλαδή, που τα ελέγχει κάποιος άνθρωπος απομακρυσμένα.

Τα σχόλια αλλά και τα συμπεράσματα δικά σας!

Πηγή εικόνας: pexels

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Σχετικά άρθρα:

loading...
loading...