Ο νέος παγκόσμιος πόλεμος που θα ζήσουν οι Έλληνες (ΒΙΝΤΕΟ)

Στον Δεύτερο Παγκόσμιο πόλεμο σκοτώθηκαν περίπου 80 εκατομμύρια άνθρωποι.

Σε περίπτωση που τα πράγματα οδηγηθούν εκ νέου στο πεδίο της μάχης, τότε, δυστυχώς, η κατάσταση θα είναι χειρότερη.

Η τεχνητή νοημοσύνη αλλάζει κάθε έκφανση του πολέμου! Όπως μεταδίδει το Sputnik, η νέα τεχνολογία όχι απλώς βελτιώνει την αποδοτικότητα, αλλά αλλάζει εκ βάθρων την μάχη σε όλους τους τομείς του πολέμου, συμπεριλαμβανομένων και των στρατιωτικών σχηματισμών και των ελιγμών.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το αμερικανικό Fox News, o στρατός των ΗΠΑ επιταχύνει μαζικά την ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης, ώστε να μειώσει, όπως διατείνεται, τις ανθρώπινες απώλειες της δικής του πλευράς.

Θα είναι όμως έτσι τα πράγματα; Όχι πάντως για τον αντίπαλο, ο οποίος θα δέχεται βροχή πυραύλων από αυτοματοποιημένους εκτοξευτήρες.

Διαβάζουμε στo sputniknews.gr:

Πρωταρχικό στόχο αποτελεί η καθιέρωση ταχύτατων δικτύων έως το 2030, χάρη στα οποία η τεχνητή νοημοσύνη θα είναι σε θέση να εκτοξεύει πυραύλους εναντίον πολλαπλών στόχων, μειώνοντας έτσι τον κίνδυνο που αντιμετωπίζουν οι στρατιώτες στο πεδίο της μάχης.

Ο εχθρός θα εξολοθρεύεται σε μιλισεκόντ

«Μια από τις προκλήσεις είναι να πάρουμε όσο το δυνατόν περισσότερα δεδομένα από τα συστήματα μάχης και να χρησιμοποιήσουμε αυτά τα στοιχεία», ανέφερε ο ταξίαρχος, Ματ Ίσλεϊ, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο ετήσιο συμπόσιο της Ένωσης του Αμερικανικού Στρατού, όπως μεταδίδει το Fox News.

«Σήμερα, είμαστε σε ένα σημείο καμπής, ώστε σε 10 χρόνια από σήμερα να είμαστε εδώ που είμαστε τώρα και να μπορούμε να επεξεργαστούμε πολύ περισσότερα δεδομένα από τους αισθητήρες στο πεδίο της μάχης, μειώνοντας το απαιτούμενο χρόνο αντίδραση σε ελάχιστα μιλισεκόντ», ανέφερε ο Ίσλεϊ.

Ο ταξίαρχος συμπεριέλαβε του πολυφασματικούς αισθητήρες και τα ραντάρ συνθετικών διαφραγμάτων, ως τεχνολογίες που θα είχαν να κερδίσουν πολλά από την τεχνητή νοημοσύνη.

«Η αύξηση της ταχύτητας επεξεργασίας, ώστε στιγμιαία να αναγνωρίζονται πολλαπλοί στόχοι για τους στρατιώτες» είναι θεμελιώδους σημασίας, τόνισε ο αντισυνταγματάρχης, Κρίστοφερ Λόουρανς, σύμφωνα με το Fox.

ΦΩΤΟ pexels

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Σχετικά άρθρα:

loading...
loading...