• Αρχική
  • Άρθρα
  • O αμερικανικός στρατός κατέχει “Όπλα καιρού” ως μέσο ενός σύγχρονου κι αποτελεσματικού πολέμου

O αμερικανικός στρατός κατέχει “Όπλα καιρού” ως μέσο ενός σύγχρονου κι αποτελεσματικού πολέμου

Αποκαλύψεις σχετικά με τη χρήση τροποποίησης καιρικών φαινομένων και τη χρήση τους ως οπλικά συστήματα έρχονται στο φως μετά από χρόνια

Αρχική δημοσίευση τον Σεπτέμβριο του 2017, σχετικά με το συνεχιζόμενο κίνημα διαμαρτυρίας και τη συζήτηση για την κλιματική αλλαγή.

Η χειραγώγηση του καιρού θα γίνει μέρος της εγχώριας και διεθνούς ασφάλειας και θα μπορούσε να γίνει μονομερώς … Θα μπορούσε να έχει επιθετικές και αμυντικές εφαρμογές, ακόμη και να χρησιμοποιηθεί για σκοπούς αποτροπής. Η ικανότητα δημιουργίας βροχοπτώσεων, ομίχλης και καταιγίδων στη γη ή η τροποποίηση του διαστημικού καιρού … και η παραγωγή τεχνητών καιρικών συνθηκών αποτελούν μέρος ενός ολοκληρωμένου συνόλου [στρατιωτικών] τεχνολογιών. “
(Μελέτη που διοργάνωσε η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ: Ο καιρός ως πολλαπλασιαστής Δύναμης, η Κατοχή του Καιρού ως όπλο το 2025, Αύγουστος 1996).

Τεχνικές περιβαλλοντικής χειραγώγησης είναι στη διάθεση των στρατιωτών των ΗΠΑ για περισσότερο από μισό αιώνα.

Το ζήτημα έχει τεκμηριωθεί επαρκώς και πρέπει να αποτελεί μέρος της συζήτησης για την αλλαγή του κλίματος.

Η Διάσκεψη για το κλίμα του ΟΗΕ (COP 25) αρχίζει στη Μαδρίτη με εκπροσώπους από σχεδόν 200 χώρες. Η προσοχή εστιάζεται στις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου.

Σύμφωνα με τη Σύμβαση Πλαισίου των Ηνωμένων Εθνών του 1992 για την Αλλαγή του Κλίματος, “κάθε χώρα στη γη έχει δεσμευθεί να” αποφεύγει επικίνδυνες κλιματικές αλλαγές “και να βρει τρόπους για τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου παγκοσμίως με δίκαιο τρόπο”. Μιας περιορισμένης αντίληψης ομοφωνία που επικεντρώνεται στις κακές επιπτώσεις των εκπομπών CO2 (από τα ορυκτά καύσιμα) στην παγκόσμια θερμοκρασία.

Αυτό που παραλείφθηκε τυχαία από τη συζήτηση COP είναι η χειραγώγηση του κλίματος για στρατιωτική χρήση.
Το ευρύτερο ζήτημα των τεχνικών περιβαλλοντικής τροποποίησης (ENMOD) πρέπει να αντιμετωπιστεί και να αναλυθεί προσεκτικά. Θα πρέπει επίσης να γίνει κατανοητό ότι τα μέσα του πολέμου καιρού, αποτελούν τμήμα του οπλοστασίου των Ηνωμένων Πολιτειών, με όπλα μαζικής καταστροφής και ότι η χρήση τους από τον Αμερικανικό στρατό ενάντια στους «εχθρούς», δεν αποτελεί μόνο έγκλημα κατά της ανθρωπότητας, αλλά και απειλή για τον πλανήτη Γη.

Σε αυτή την έκθεση δίνονται άμεσες αναφορές, από ένα δημοσίως διαθέσιμο έγγραφο της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ, του 1996, σχετικά με τη χρήση τεχνικών περιβαλλοντικής τροποποίησης, που παρέχουν αδιάσειστα στοιχεία ότι οι απειλές είναι πραγματικές και πρέπει να αντιμετωπιστούν.

Πρέπει να σημειωθεί ότι οι ΗΠΑ παραβιάζουν μια ιστορική διεθνή σύμβαση του 1977, που επικυρώθηκε από τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών, η οποία απαγόρευσε την “στρατιωτική ή άλλη εχθρική χρήση τεχνικών περιβαλλοντικής τροποποίησης με εκτεταμένες, μακροχρόνιες ή σοβαρές επιπτώσεις”. 1977). Τόσο οι ΗΠΑ, όσο και η Σοβιετική Ένωση υπέγραψαν τη Σύμβαση.

….. Κάθε κράτος μέλος της παρούσας σύμβασης αναλαμβάνει την υποχρέωση να μην ασκεί τεχνικές περιβαλλοντικής τροποποίησης για στρατιωτική χρήση, οι οποίες έχουν εκτεταμένες, μακροχρόνιες ή σοβαρές επιπτώσεις, ως μέσο καταστροφής, ζημίας ή τραυματισμού, σε οποιοδήποτε άλλο κράτος μέρος. (Σύμβαση για την απαγόρευση της στρατιωτικής ή οποιασδήποτε άλλης εχθρικής χρήσης των τεχνικών περιβαλλοντικής τροποποίησης, Ηνωμένα Έθνη, Γενεύη, 18 Μαΐου 1977. Έναρξη ισχύος: 5 Οκτωβρίου 1978, βλέπε πλήρες κείμενο της σύμβασης στο παράρτημα (Convention on the Prohibition of Military or Any Other Hostile Use of Environmental Modification Techniques,)

Michel Chossudovsky, 15 Σεπτεμβρίου 2018, αναθεωρήθηκε στις 4 Δεκεμβρίου 2019

Ο Αμερικανός μαθηματικός John von Neumann, σε συνεργασία με το αμερικανικό υπουργείο Άμυνας, ξεκίνησε την έρευνά του σχετικά με την τροποποίηση καιρού στα τέλη της δεκαετίας του 1940 στο ζενίθ του Ψυχρού Πολέμου και προέβλεψε «μορφές κλιματικού πολέμου που δεν έχουμε ακόμη φανταστεί». Κατά τη διάρκεια του πολέμου στο Βιετνάμ, χρησιμοποιήθηκαν τεχνικές σποράς από τον ουρανό, αρχίζοντας το 1967 στο πλαίσιο του προγράμματος Popeye, στόχος του οποίου ήταν να παραταθεί η εποχή των μουσώνων και να αποκλειστούν οι διαδρομές εφοδιασμού του εχθρού κατά μήκος του μονοπατιού Ho Chi Minh.

Ο στρατός των ΗΠΑ έχει αναπτύξει προηγμένες δυνατότητες που του επιτρέπουν επιλεκτικά να αλλάζει τα καιρικά πρότυπα. Η τεχνολογία, η οποία αναπτύχθηκε αρχικά στη δεκαετία του 1990 στο πλαίσιο του ενεργού ερευνητικού προγράμματος ενεργητικής ακτινοβολίας (High-frequency Active Auroral Research Program / HAARP), ήταν ένα συμπλήρωμα της στρατηγικής αμυντικής πρωτοβουλίας – «Star Wars». Από στρατιωτική σκοπιά, το HAARP – το οποίο καταργήθηκε επισήμως το 2014 – είναι όπλο μαζικής καταστροφής που λειτουργεί από την εξωτερική ατμόσφαιρα και είναι ικανό να αποσταθεροποιεί γεωργικά και οικολογικά συστήματα σε όλο τον κόσμο.

Επισήμως, το πρόγραμμα HAARP έχει κλείσει στη θέση του στην Αλάσκα. Η τεχνολογία της αλλαγής καιρού που καλύπτεται από μυστικότητα, ωστόσο επικρατεί. Τα έγγραφα της HAARP επιβεβαιώνουν ότι η τεχνολογία ήταν πλήρως λειτουργική από τα μέσα της δεκαετίας του ’90.
Επισήμως, το πρόγραμμα HAARP έχει κλείσει στην Αλάσκα. Η τεχνολογία της αλλαγής καιρού που καλύπτεται από μυστικότητα, ωστόσο καλά κρατεί. Τα έγγραφα της HAARP επιβεβαιώνουν ότι η τεχνολογία ήταν πλήρως λειτουργική από τα μέσα της δεκαετίας του ’90.

(Για περισσότερες λεπτομέρειες, βλ. Michel Chossudovsky, The Ultimate Weapon of Mass Destruction: Owning the Weather for Military Use, first published by Global Research in 2006).

Πρέπει να τονιστεί ότι, ενώ ο αμερικανικός στρατός επιβεβαιώνει ότι ο πόλεμος τροποποίησης καιρού είναι πλήρως λειτουργικός, δεν υπάρχουν τεκμηριωμένες ενδείξεις στρατιωτικής χρήσης του ενάντια στους εχθρούς των ΗΠΑ. Το θέμα είναι ένα ταμπού μεταξύ των περιβαλλοντικών αναλυτών. Δεν διεξήχθη διεξοδική έρευνα για να αποκαλυφθούν οι λειτουργικές διαστάσεις ενός πολέμου καιρού.

Η ειρωνεία είναι ότι οι επιπτώσεις της στρατιωτικής χρήσηςη των τεχνικών ENMOD τεκμηριώθηκαν από την τηλεόραση CBC στις αρχές της δεκαετίας του 1990.

Το ρεπορτάζ του CBC TV αναγνώρισε ότι η εγκατάσταση HAARP στην Αλάσκα υπό την αιγίδα της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ είχε την ικανότητα να πυροδοτεί τυφώνες, σεισμούς, πλημμύρες και ξηρασίες:.

Η κατευθυνόμενη ενέργεια είναι μια τόσο ισχυρή τεχνολογία που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για τη θέρμανση της ιονόσφαιρας, για να μετατρέψει τον καιρό σε όπλο πολέμου. Φανταστείτε χρησιμοποιώντας μια πλημμύρα, να καταστρέψετε μια πόλη ή ανεμοστρόβιλους, για να αποδεκατίσετε έναν στρατό κοντά στην έρημο.

Ο στρατός έχει αφιερώσει άπλετο χρόνο στην χειραγώγηση του καιρού ως γενική ιδέα εφαρμογής σε περιβάλλον μάχης. Εάν ένας ηλεκτρομαγνητικός παλμός χτυπήσει την πόλη σας, ουσιαστικά όλα τα ηλεκτρονικά συστήματα, συμπεριλαμβανομένων και των συσκευών του σπιτιού σας, θα καταστρέφονταν».

photo unsplash