• Αρχική
  • Άρθρα
  • Νέα επίδειξη δύναμης Τραμπ σε Κίνα – Ανεβαίνει το θερμόμετρο (ΒΙΝΤΕΟ)

Νέα επίδειξη δύναμης Τραμπ σε Κίνα – Ανεβαίνει το θερμόμετρο (ΒΙΝΤΕΟ)

Οι Η.Π.Α. συνεχίζουν να επιδεικνύουν την πολεμική τους ετοιμότητα στον Ειρηνικό με άλλη μία δημοσίευση φωτογραφιών η οποία απεικονίζει την ισχύ της USAF και των οπλικών συστημάτων της στην Άπω Ανατολή, με ξεκάθαρο αποδέκτη την Κίνα.

Η συνεχιζόμενη κόντρα μεταξύ Η.Π.Α. και Κίνας που έχει ανάψει για τα καλά λόγο της πανδημίας του κορονοϊού, έχει σαν αποτέλεσμα τη συνεχιζόμενη επίδειξη δύναμης στη νήσο Γκουάμ από τις Η.Π.Α., αυτή τη φορά δημοσιεύοντας φωτογραφίες από τη φόρτωση στρατηγικών βλημάτων JASSM σε βομβαρδιστικά Β-1 της Αμερικανικής Αεροπορίας με τις Η.Π.Α. να δίνουν το μήνυμα ότι μπορούν να χτυπήσουν δυνατά, πολύ μακριά και καίρια τους εχθρούς τους.

Στις παραπάνω φωτογραφίες φαίνονται καθαρά τα χαρακτηριστικά πολύ χαμηλού ίχνους(στελθ) που έχουν τα στρατηγικά βλήματα AGM-158 JASSM καθώς επίσης και μέρος της διαδικασίας και του εξοπλισμού που χρειάζονται για να φορτωθούν αυτά τα βλήματα στα στρατηγικά βομβαρδιστικά. Τα όπλα αυτά είναι εκείνα που θα χρησιμοποιηθούν πρώτα σε περίπτωση σύρραξης καθώς θα πρέπει οι Η.Π.Α. να αχρηστεύσουν κρίσιμες δομές του εχθρού με βασικό αρνητικό ότι τα βλήματα αυτά χρειάζεται να φορτωθούν στα βομβαρδιστικά καθώς δε μπορούν να είναι ήδη φορτωμένα και αυτό είναι διαδικασία που παίρνει χρόνο.

Επειδή το Γκουάμ είναι βάση την οποία οι Κινέζοι θα χτυπήσουν πρώτα από όλες με ένα καταιγισμό βαλλιστικών πυραύλων οι οποίοι θα κορέσουν την αντιβαλλιστική άμυνα της νήσου, πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι οι αεροδιάδρομοι θα χτυπηθούν οπότε τα βομβαρδιστικά δε θα απονηωθούν από τη νήσο εγκαίρως.Τέλος, τα βομβαρδιστικά Β-1Β παρ’ ότι είναι εξαιρετικά ως αεροσκάφη με διηπειρωτική εμβέλεια, πάσχουν από τις χαμηλές διαθεσιμότητες.