«Μολών λαβέ»: Ανατίναξαν την βάση τους στην Συρία οι Αμερικανοί (Βίντεο)

Την σπαρτιατική φράση του Λεωνίδα «Μολὼν λαβέ» εφάρμοσαν οι Αμερικανοί στην Συρία.

Εγκατέλειψαν την βάση τους και την…ανατίναξαν ώστε οι Ρώσοι, οι Σύροι και οι Κούρδοι να μην βρουν στοιχεία και σχέδια.

Δεν είναι παράξενη η πράξη των Αμερικανών, δημιουργήθηκαν κάποιες απορίες όμως. Τι έκρυβαν οι Αμερικανοί που δεν ήθελαν να μάθουν οι υπόλοιποι;

Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι επί Ομπάμα, ο Λευκός Οίκος στήριζε και εξόπλιζε τους αντάρτες-τζιχαντιστές που προσπαθούσαν να ανατρέψουν τον Άσαντ, ώστε να εκδημοκρατίσουν την Συρία και έτσι να προωθηθεί η Παγκοσμιοποίηση στην Μέση Ανατολή, με την παράλληλη αύξηση των προσφυγικών ροών (ώστε η Ευρώπη να γίνει πολυπολιτισμική).

Ποιος μπορεί να ξεχάσει τον Ομπάμα που δήλωνε ότι το καθεστώς του Άσαντ «έριχνε» χημικά σε μικρά παιδιά. Οι Ρώσοι εκείνοι την εποχή υποστήριζαν ότι αυτό δεν ίσχυε και ότι τα χημικά προέρχονταν από κάπου αλλού, πιθανότατα από την Δύση.


Τι φρόντισαν να κρύψουν οι Αμερικανοί λοιπόν και ανατίναξαν την βάση τους;

Υποτίθεται ότι τα δύο αμερικανικά F-15 κατέστρεψαν αποθήκες πυρομαχικών (στην Συρία).Είναι στην κρίση του καθενός να δεχτεί ή να μην δεχτεί την επίσημη αμερικανική τοποθέτηση. Η αμερικανική βάση βρισκόταν σε μια περιοχή ανάμεσα στο Kobanî και στην πόλη Ain Issa στην Βόρεια Συρία και αποτελούσε το «κέντρο» αποφάσεων για την καταπολέμηση του Ισλαμικού Κράτους.

photo: pexels

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Σχετικά άρθρα:

loading...
loading...