χωρίς όμως οι επιθέσεις εναντίον πολιτικών και στρατιωτικών στόχων αλλού να αποκλιμακωθούν: οι ΗΠΑ εκτιμούν ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία εισέρχεται σε νέα φάση, που απαιτεί κατ’ αυτές νέα αντίδραση από την Δύση.
Όπως προτού η Ρωσία αρχίσει την εισβολή την 24η Φεβρουαρίου, ο σύμβουλος εθνικής ασφαλείας του Λευκού Οίκου, ο Τζέικ Σάλιβαν, μίλησε χθες Δευτέρα στον Τύπο για αυτές που –σύμφωνα με την Ουάσινγκτον– θα είναι οι επόμενες κινήσεις του ρωσικού στρατού.
Κατά τον αξιωματούχο, η Μόσχα «οδεύει να αναδιατάξει τις δυνάμεις της για να επικεντρώσει την έφοδό της στην ανατολική Ουκρανία και σε τομείς της νότιας Ουκρανίας». Εκτίμησε πως η νέα φάση «μπορεί να διαρκέσει μήνες ή περισσότερο».
Σύμφωνα με την Ουάσινγκτον, «η Μόσχα θα συνεχίσει τα αεροπορικά πλήγματα και τις εκτοξεύσεις πυραύλων στην υπόλοιπη χώρα για να προκαλεί ζημιές από στρατιωτική και οικονομική άποψη».
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ουκρανία: Εντολή για αύξηση των εισαγωγών ενέργειας λόγω των ρωσικών πληγμάτων
- Χιλιάδες Κουβανοί συγκεντρώθηκαν μπροστά από την πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αβάνα
- Μελόνι: «Η Αρκτική πρέπει να αποτελέσει προτεραιότητα του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης»
- Κυβερνητικός βουλευτής σε μαθητές: Προσοχή, η ΤΝ μπορεί να σας δώσεις και ψευδείς πληροφορίες
- Χαμός στο Βέλγιο με νεαρούς «υποψήφιους τζιχαντιστές»!
- Η Τσεχία ετοιμάζεται να προμηθεύσει την Ουκρανία με μαχητικά αεροσκάφη
- Αστυνομικοί«συνέλαβαν» κατσίκα επειδή προσπάθησε να εισβάλει σε γηροκομείο στην Ουάσινγκτον – ΦΩΤΟ
- Super League: Αναβλήθηκε ο αγώνας του ΠΑΟΚ με την Κηφισιά
- Θεσσαλονίκη: Ελεύθεροι οι 14 συλληφθέντες για την υπόθεση διακίνησης λαθραίων τσιγάρων
- Οι στρατιωτικοί του Ζελένσκι συνεχίζουν να αρπάζουν άνδρες από τους δρόμους, vid









