• Αρχική
  • Άρθρα
  • Η αεροπορική άσκηση-μήνυμα των ΗΠΑ στο Ιράν μέσω οπλισμένων F-35 (ΒΙΝΤΕΟ)

Η αεροπορική άσκηση-μήνυμα των ΗΠΑ στο Ιράν μέσω οπλισμένων F-35 (ΒΙΝΤΕΟ)

Η Ουάσινγκτον δίνει την δική της απάντηση μέσα από τα πανάκριβα μαχητικά της.

Επίδειξη δύναμης πραγματοποίησε η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ, με 52 πλήρως οπλισμένα μαχητικά Stealth τύπου Lightning II να απογειώνονται το ένα πίσω από το άλλο, σε ένα «κύμα» απογείωσης, αφότου αρχικά είχαν παραταχθεί σε έναν εντυπωσιακό σχηματισμό σε διάδρομο προσαπογείωσης.

Τα 52 F-35A αεροσκάφη, αξίας 4,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων συνολικά, απογειώθηκαν από την αεροπορική βάση Χιλ στη Γιούτα των Ηνωμένων Πολιτειών τη Δευτέρα, με την άσκηση αυτή να δείχνει πως η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ είναι έτοιμη να αναπτύξει μια μεγάλη δύναμη μαχητικών Stealth.

Και ενώ η άσκηση είχε προγραμματιστεί εδώ και μήνες, η πραγματοποίησή της έγινε μόλις λίγες ημέρες μετά την ένταση που έχει προκληθεί ανάμεσα στις ΗΠΑ και το Ιράν μετά τη δολοφονία του υποστράτηγου Κασέμ Σουλεϊμανί, του δεύτερου, κατά πολλούς, ισχυρότερου άνδρα στο Ιράν.

Κατά τη χθεσινή επίδειξη δύναμης των ΗΠΑ, οι Fighter Wings αποκάλυψαν πως τα μαχητικά Stealth είναι πλέον σε πλήρη πολεμική μαχητική ικανότητα. «Είμαστε έτοιμοι να πετάξουμε, να πολεμήσουμε και να κερδίσουμε», τουίταρε η 419η μοίρα Fighter Wings μετά την άσκηση, προσθέτοντας πως η άσκηση «έφτασε τα αεροσκάφη στα όρια και τσέκαρε την ικανότητα των αεροπόρων για μαζική ανάπτυξη των Stealth».
Η 388η μοίρα Fight Wingers ανέφερε:

«Η άσκηση, η οποία είχε προγραμματιστεί εδώ και μήνες, έδειξε την ικανότητά τους να αναπτύξουν μια μεγάλη δύναμη F-35A- δοκιμάζοντας την ετοιμότητα στους τομείς της ευθύνης του προσωπικού, την παραγωγής αεροσκαφών, των πτητικών λειτουργιών και της μαχητικής ικανότητας ενάντια τόσο σε εναέριους όσο και επίγειους στόχους. Τέσσερα χρόνια μετά την παραλαβή του πρώτου αεροσκάφους F-35A Lightning ΙΙ, η ομάδα κατάφερε να πετύχει πλήρη πολεμική ικανότητα».

(Iefimerida – φωτο:pexels)