• Αρχική
  • Άρθρα
  • ΗΠΑ: Η Γερουσία ενέκρινε το διορισμό της Χέδερ Γουίλσον στη θέση της υπουργού για την αμερικανική Πολεμική Αεροπορία

ΗΠΑ: Η Γερουσία ενέκρινε το διορισμό της Χέδερ Γουίλσον στη θέση της υπουργού για την αμερικανική Πολεμική Αεροπορία

Η Γερουσία των ΗΠΑ

ενέκρινε τον διορισμό της Χέδερ Γουίλσον στη θέση της υπουργού για την Πολεμική Αεροπορία στην κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ.

Η Γουίλσον ήταν πρώην μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων και ο διορισμός της εγκρίθηκε με ψήφους 76 έναντι 22. Οι 22 αρνητικές ψήφοι προέρχονται από τους Δημοκρατικούς.

Στη διάρκεια της ακρόασης για το διορισμό της που πραγματοποιήθηκε το Μάρτιο η Γουίλσον υποστήριξε τις τεχνολογικές δυνατότητες μειωμένου ίχνους ραντάρ (stealth) του μαχητικού αεροσκάφους F-35 που παράγει η Lockheed Martin. Έτσι, η αρχική αυτή τοποθέτησή της ενίσχυσε την εντύπωση ότι το πιο ακριβό οπλικό σύστημα των ΗΠΑ θα έχει πλέον μία ένθερμη υποστηρικτή στην πολιτική ηγεσία του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας.

Η Γουίλσον έχει αποφοιτήσει από την Ακαδημία της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ, έχει σπουδές στο πεδίο των διεθνών σχέσεων και ήταν πρόεδρος της Σχολής Ορυχείων και Τεχνολογίας της Νότιας Ντακότα, μέχρι 2013. Από το 1998 μέχρι το 2009 διετέλεσε μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων για το Νέο Μεξικό, ενώ συμμετείχε στη σύνθεση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ υπό τον πρόεδρο Τζορτζ Μπους τον πρεσβύτερο.

Η ίδια, αναμένεται ότι θα έρθει αντιμέτωπη με σημαντικές προκλήσεις στη θέση της πολιτικής εκπροσώπου για την Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ, ενόψει της αύξησης των αμυντικών δαπανών που δρομολογεί η κυβέρνηση Τραμπ, αλλά και της εξέλιξης των προγραμμάτων αμυντικού εκσυγχρονισμού της. Το οικονομικό κόστος της εξέλιξης, παραγωγής και διάθεσης των νέων μαχητικών αεροσκαφών με έμφαση στο F-35 αποτελεί μία από αυτές τις προκλήσεις, στο πλαίσιο μετεξέλιξης του συμβατικού περιβάλλοντος αεροπορικών πολεμικών επιχειρήσεων σ’ ένα πεδίο σύγχρονης ψηφιακής αντιπαράθεσης ηλεκτρονικής τεχνολογίας.