• Αρχική
  • Άρθρα
  • HIMARS: «Σείστηκε η γη» από την πολλαπλή εκτόξευση ρουκετών (ΒΙΝΤΕΟ)

HIMARS: «Σείστηκε η γη» από την πολλαπλή εκτόξευση ρουκετών (ΒΙΝΤΕΟ)

«Κόβουν» την ανάσα νέα πλάνα που δημοσιεύτηκαν στο Διαδίκτυο από ασκήσεις στρατιωτικών δυνάμεων από το Σώμα Πεζοναυτών των ΗΠΑ και του Στρατού της Αυστραλίας, όπου «πρωταγωνιστούν» οι περίφημοι πύραυλοι HIMARS.

Τα συστήματα πολλαπλών εκτοξευτών πυραύλων HIMARS εξαπολύουν τις ρουκέτες που «σκίζουν τον αέρα» καθώς αναπτύσσουν ταχύτητα πορείας για να χτυπήσουν τον στόχο, με τα πλάνα να έιναι πραγματικά εντυπωσιακά, ενώ ο ήχος είναι αρκετά τρομακτικός, ένα στοιχείο που δείχνει πως είναι η πραγματική κατάσταση στο πεδίο της μάχης.

Τα χαρακτηριστικά τους

Το HIMARS είναι ένα αυτοκινούμενο σύστημα εκτόξευσης πολλαπλών ρουκετών που μπορεί να πυροδοτήσει μέχρι έξι πυραύλους κάθε φορά. Ανάλογα με το μοντέλο, οι ρουκέτες μπορούν να φέρουν ειδικά πυρομαχικά εντός της κεφαλής τους για συγκεκριμένου τύπου επιχειρήσεις.

Το HIMARS έχει χρησιμοποιηθεί στον πρώτο πόλεμο του Κόλπου, στο Ιράκ, τη Συρία και το Αφγανιστάν . Μαζί με το M270 Multiple Rocket Launch System, αποτελεί το κύριο σύστημα πυραύλων εδάφους – εδάφους που χρησιμοποιείται από τους Αμερικανικές Ένοπλες Δυνάμεις.

Δείτε βίντεο:

ΦΩΤΟ pexels