• Αρχική
 • Άρθρα
 • ΗΠΑ
 • Έτσι θα γίνει ο Γ’ΠΠ: Αποκαλύψεις για την φονικότερη στρατιωτική μηχανή, του πλανήτη (ΒΙΝΤΕΟ)

Έτσι θα γίνει ο Γ’ΠΠ: Αποκαλύψεις για την φονικότερη στρατιωτική μηχανή, του πλανήτη (ΒΙΝΤΕΟ)

Ρεπορτάζ: Γιώργος Φαρμάκης

Πως «γαλουχήθηκε» η μεγαλύτερη στρατιωτική μηχανή του πλανήτη, που μοναδικό αντίπαλο έχει την Ρωσία; Η ανάλυση που ακολουθεί, σίγουρα σας ενδιαφέρει, μιας και η χώρα μας ανήκει στο «Δυτικό στρατόπεδο». Πολλά πράγματα θα βγουν στο φως της δημοσιότητας, ίσως για πρώτη φορά και διαβάζοντας τα παρακάτω στοιχεία, μπορεί κανείς να βγάλει εύκολα τα συμπεράσματά του.

Σύμφωνα με την ΜΚΟ RAND, η οποία προωθεί την αμερικανική πολιτική σε όλο τον πλανήτη και στην ουσία αποτελεί ένα Think Tank, αυτά είναι τα 5 βασικά στοιχεία, που κάνουν τους Αμερικανούς στρατιώτες, να θέλουν να υπηρετούν την Πατρίδα τους.

 1. Περιπέτεια και ταξίδια: Σε ένα πόλεμο, συναντά κανείς την περιπέτεια, ενώ γνωρίζει ξένους πολιτισμούς, τους οποίους βέβαια πολεμά στις περισσότερες των περιπτώσεων. Προφανώς, όταν είσαι μέλος της αμερικανικής πολεμικής μηχανής, ταξιδεύεις σε ολόκληρο τον πλανήτη, οπότε τα ταξίδια είναι μέσα στο «παιχνίδι».
 2. Οφέλη: Η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη παίζει πολύ σημαντικό ρόλο, μιας και οι Αμερικανοί δεν έχουν δωρεάν Δημόσια ασφάλιση. Οι στρατιωτικοί, αποκομίζουν πολλά οφέλη και φυσικά και οι οικογένειες τους.
 3. Εργασιακή σταθερότητα και μισθολογικό: Ο στρατός προσφέρει μια εργασιακή σταθερότητα, που σίγουρα κάνει πολλούς να τον επιλέγουν, για να κάνουν την καριέρα τους. Οι μισθοί είναι πολύ υψηλότεροι από αυτούς που συναντά κανείς στην αγορά εργασίας, όπου οι άνθρωποι παίρνουν 10 δολάρια την ώρα. Βέβαια δεν έγινε γνωστό πόσα χρήματα παίρνουν οι στρατιώτες. Επίσης, (οι στρατιωτικοί) αν υπηρετήσουν για 20 συνεχόμενα έτη, βγαίνουν στην σύνταξη στα… 40.
 4. Διαφυγή από την καθημερινότητα: Πολλοί δεν βλέπουν τον στρατό θετικά, μόνο και μόνο επειδή έχουν κάποια οφέλη. Θέλουν να ξεφύγουν από τον αρνητισμό της καθημερινότητας. Επίσης κατά την διάρκεια της θητείας, αναπτύσσονται δυνατές φιλίες, αφού το απαιτητικό περιβάλλον, δημιουργεί αυτή την ανάγκη.
 5. Εργασιακή εκπαίδευση: Οι στρατιώτες μπορούν να επιλέξουν τον κλάδο με τον οποίο θέλουν να ασχοληθούν. Εκπαιδεύονται πάνω στο κομμάτι που επιθυμούν και παίρνουν μεγάλη εμπειρία.

Συμπέρασμα: Διαβάσαμε πολύ σημαντικά πράγματα. Ο αμερικανικός στρατός, προσφέρει πολλά και σημαντικά οφέλη. Έτσι δημιουργήθηκε λοιπόν, η μεγαλύτερη στρατιωτική μηχανή του κόσμου. Σε κανένα από τα 5 στοιχεία που κάνουν τους Αμερικανούς, να θέλουν να καταταγούν, δεν είδαμε τον… Πατριωτισμό. Αυτό μας λέει πολλά, για τις βάσεις πάνω στις οποίες «χτίστηκαν» οι ΗΠΑ αλλά και οι σύμμαχες-χώρες.

Μπορούμε πολύ εύκολα, να κάνουμε κάποιες συγκρίσεις. Πάντως είναι δεδομένο, ότι ο μισθοφορικός στρατός είναι άρτια εξοπλισμένος, άριστα εκπαιδευμένος και φυσικά επαγγελματικός. Οι Παγκόσμιοι πόλεμοι, δεν ξεκινάνε….. χωρίς επαγγελματισμό. Είναι κυνικός ο τρόπος με τον οποίο περιγράφουμε τον πόλεμο, αλλά δυστυχώς τα «πράγματα» είναι ΕΤΣΙ! Οι διάφορες περιφερειακές δυνάμεις παίζουν τον ρόλο τους, αλλά σίγουρα δεν καθορίζουν το αποτέλεσμα. ΗΠΑ-ΡΩΣΙΑ είναι οι μεγαλύτερες δυνάμεις, στον πλανήτη.

Δείτε ενδεικτικά, μια από τις πολλές στρατιωτικές συγκρίσεις (ΗΠΑ-ΡΩΣΙΑΣ) που «κυκλοφορούν» στο διαδίκτυο. Να σημειώσετε το εξής: Είναι αυτονόητο, ότι σε ένα βίντεο θα δείτε κατά προσέγγιση τις δυνάμεις των δύο χωρών και όχι το τι ισχύει στην πραγματικότητα, αφού κανένας δεν ανακοινώνει τα… «αποθέματά του»:

Πληροφορίες: nationalinterest

Πηγή φωτογραφίας: Pexels

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Σχετικά άρθρα:

loading...
loading...