• Αρχική
  • Άρθρα
  • Δοκιμές στα F-16V για να αναλάβουν ρόλο αντιμετώπισης πυραύλων cruise εκτελεί η USAF

Δοκιμές στα F-16V για να αναλάβουν ρόλο αντιμετώπισης πυραύλων cruise εκτελεί η USAF

Η Αεροπορία των Η.Π.Α. αναπτύσσει νέο λογισμικό το οποίο και θα εγκαταστήσει στα αναβαθμισμένα F-16 της με αφορμή τη συνολική τους αναβάθμιση στην έκδοση V με την προσθήκη του ραντάρ AN/APG-83 AESA.

Προσωπικό της Αεροπορικής Βάσης Eglin της Φλόριντα μεταφέρθηκε στην Αεροπορική Βάση Νέλις στη Νεβάδα για την εκτέλεση δοκιμών στο νέο λογισμικό Μ 7.3 που θα εγκατασταθεί στα F-16 V. Ο σχεδιασμός προέβλεπε ότι θα μεταφέρονταν στην αεροπορική βάση Νέλις από τη Φλόριντα,  περισσότεροι ιπτάμενοι μαζί με τα αεροσκάφη τους για τις δοκιμές και για μεγαλύτερη συνεργασία μεταξύ των ομάδων των δύο αεροπορικών βάσεων.

Λόγω των περιορισμών που έχει επιβάλλει η πανδημία, μεταφέρθηκαν στη Νεβάδα λίγοι ιπτάμενοι μόνο χωρίς τα αεροσκάφη τους. παρ’ όλα αυτά, οι δοκιμές εκτελέστηκαν με τη χρήση αεροσκαφών της 706 Μοίρας που εδράζεται στη Βάση Νέλις.

Ο υπεύθυνος των δοκιμών, ο Lt. Col Stephen Graham ο οποίος είναι υπεύθυνος δοκιμών για την 84η Μονάδα Δοκιμών Ηλεκτρονικού Πολέμου, εκτέλεσε ο ίδιος δοκιμές επιβαίνοντας σε αεροσκάφος F-16 V στο οποίο έχει εγκατασταθεί ραντάρ AESA AN/APG-83. Στο αεροσκάφος εγκαταστάθηκε το λογισμικό Μ7.3 το οποίο είναι κύριο λογισμικό το οποίο επιτρέπει σε διάφορα συστήματα του αεροσκάφους να λειτουργήσουν μαζί περιλαμβανομένου του ραντάρ του μαχητικού για την αντιμετώπιση εισερχόμενων πυραύλων cruise.

Η 422η TES θα δοκιμάσουν όλα αυτά τα συστήματα και το λογισμικό που αναπτύχθηκαν και εγκαταστάθηκαν στο πρωτότυπο αεροσκάφος το οποίο θα αποτελέσει και τη βάση για επόμενα F-16 CM η οποία θα είναι η έκδοση των F-16V με αποστολή την αντιμετώπιση πυραύλων cruise.

*Στις φωτογραφίες, ο Lt. Col. Stephen Graham του 84ου TES τροχοδρομώντας για την εκτέλεση των δοκιμών.ΠΗΓΗ ΦΩΤΟ: USAF