Δείτε την νέα καντίνα εκστρατείας του Αμερικανικού Στρατού (ΒΙΝΤΕΟ)

Παγκόσμια πρωτοτυπία

Μία αυτοκινούμενη καντίνα εκστρατείας που παρέχει άμεσα, φρεσκομαγειρεμένα γεύματα στο προσωπικό στο πεδίο ασκήσεων ή μάχης αξιολογεί ο Στρατός των ΗΠΑ στο πλαίσιο του προγράμματος «Food Truck».

Η πρώτη δοκιμή της νέας καντίνας έλαβε χώρα στο Fort Lee της Βιρτζίνια όπου εδρεύει και το διακλαδικό κέντρο αριστείας μαγειρικής (Joint Culinary Center of Excellence) των ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ. Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση της η αυτοκινούμενη καντίνα μεταφέρθηκε στο Fort Stewart της Γεωργίας όπου θα μετάσχει σε πιλοτικό πρόγραμμα διαρκείας έξι μηνών.

Η αυτοκινούμενη καντίνα, που φέρει το προσωνύμιο «Outpost» («Προφυλακή») έχει τη δυνατότητα παρασκευής και σερβιρίσματος πρωινού, γεύματος και δείπνου, που κοινό χαρακτηριστικό έχουν τον μικρό χρόνο παρασκευής τους σύμφωνα με τον επιλοχία Carlton Hunter, του 266ου Τάγματος Επιμελητείας (266th Quartermaster Battalion) το προσωπικό διαθέτει χρόνο μεταξύ επτά και δέκα λεπτών προκειμένου να παραλάβει την παραγγελία του.

Κατά τη διάρκεια της δοκιμής το προσφερόμενο από την αυτοκινούμενη καντίνα φαγητό δοκιμάστηκε από περίπου 300 άτομα, από τα οποία ζητήθηκε να αξιολογήσουν, μέσω ερωτηματολογίου, την ποιότητα αλλά και τον χρόνο αναμονής.

Όπως έγινε γνωστό οι κρίσεις υπήρξαν γενικά θετικές. Ας σημειωθεί ότι το 96% του προσωπικού δοκίμασε και αξιολόγησε πολύ θετικά το Outpost Burger, το οποίο παρασκευάζεται μόλις παραγγελθεί.

Με βάση τον υφιστάμενο σχεδιασμό τα δύο από τα τρία οχήματα «Outpost» θα αναπτυχθούν σε απομονωμένες περιοχές του Fort Stewart που δεν διαθέτουν άμεση πρόσβαση σε εγκαταστάσεις εστίασης. Μετά την ολοκλήρωση του πιλοτικού προγράμματος θα αποφασισθεί αν το «Outpost» θα ενταχθεί σε γενικευμένη υπηρεσία στον Στρατό των ΗΠΑ.

Δείτε το βίντεο εδώ: https://www.armytimes.com/articles/army-food-truck-could-be-arriving-near-you

 

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Σχετικά άρθρα:

loading...
loading...