• Αρχική
  • Άρθρα
  • Αναβάθμιση για τα άρματα μάχης M1 Abrams του Αμερικανικού Στρατού, vid

Αναβάθμιση για τα άρματα μάχης M1 Abrams του Αμερικανικού Στρατού, vid

Τα άρματα Μ1 Abrams αποτελούν από το 1980 και έπειτα τα βασικό άρμα μάχης του Αμερικανικού Στρατού και έχει συμμετάσχει σε όλες τις μείζονες πολεμικές αναμετρήσεις των Η.Π.Α. μέχρι σήμερα ενώ έχει υποστεί πλειάδα αναβαθμίσεων κατά την πολύχρονη πορεία του.

Χωρίς να έχει αποφασιστεί ακόμα κάποια σχεδίαση η οποία θα αντικαταστήσει τα Abrams, ο Αμερικανικός Στρατός επιθυμεί την παραγωγή επιπλέον αρμάτων Abrams της πιο πρόσφατης έκδοσης και για το λόγο αυτό ανάθεσε συμβόλαιο στην General Dynamics Land Systems για την αναβάθμισή τους με το συνολικό κόστος του προγράμματος να ανέρχεται σε 4.6 δις δολάρια.

Η έκδοση των αρμάτων που πρόκειται να παραχθούν είναι η Μ1Α2 SEPv3 η οποία έχει μία μεγάλη λίστα από αναβαθμισμένα συστήματα και βελτιώσεις που ενσωματώνονται στο άρμα. Η έκδοση αυτή περιλαμβάνει:

·         Βελτιωμένο Σύστημα Ελέγχου Πυρός(ΣΕΠ) χάρη στα καλύτερα ηλεκτρονικά που το αποτελούν δίνοντας μεγαλύτερη ταχυβολία και ακρίβεια στο πυροβόλο του άρματος.

·         Βελτιώσεις στον κινητήρα ο οποίος έχει ως βασικότερο μειονέκτημα υψηλή κατανάλωση καυσίμου

·         Βελτιωμένο σύστημα μετάδοσης κίνησης το οποίο μαζί με τις βελτιωμένες ερπύστριες επιτρέπει στο άρμα να έχει καλύτερη συμπεριφορά και μικρότερες καταπονήσεις από την αύξηση του βάρους λόγω των αναβαθμίσεων

·         Βαρύτερη θωράκιση

·         Γενικές βελτιώσεις που αφορούν προβλήματα και που προκαλούνται από το βάρος του άρματος καθώς επίσης και από προβλήματα ισχύος από το συγκρότημα ισχύος όπως εντοπίστηκαν κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων στο Ιράκ.

Με βάση τα παραπάνω, θα αναμένουμε με ενδιαφέρον τη μαζική παραγωγή της βελτιωμένης έκδοσης των αρμάτων αυτών.