Πύραυλοι BrahMos για την Ελλάδα;;; Το ΒΙΝΤΕΟ που σοκάρει την Άγκυρα

Δείτε τι συμβαίνει...

Οι σχέσεις μεταξύ Ινδίας και Τουρκίας ταράσσονται λόγω της προοπτικής ενίσχυσης του οπλοστασίου της Ελλάδας με υπερηχητικούς πυραύλους BrahMos!

Σύμφωνα με ρεπορτάζ από την Τουρκία, υπάρχει πρόταση για τους υπερηχητικούς πυραύλους στην Αθήνα, η οποία επιδεινώνει τις σχέσεις Άγκυρας-Νέου Δελχί!

Αυτό αναφέρει η εφημερίδα Αϊντινλίκ.

Ταυτόχρονα, η φιλοκυβερνητική TR Haber σημειώνει πως οι δεσμοί της Ινδίας με την Ελλάδα αλλά και την Αρμενία ενισχύονται! Υπογραμμίζεται πως πρόκειται για χώρες που βρίσκονται σε ανοιχτή διαμάχη με την Τουρκία!

«Την ώρα που οι σχέσεις Τουρκίας-Ινδίας έχουν πέσει στο χαμηλότερο επίπεδο, η κυβέρνηση του Νέου Δελχί ανακατεύεται στα προβλήματα της Τουρκίας στο Αιγαίο! Μάλιστα άρχισε να ξεσηκώνει την Ελλάδα», υπογραμμίζεται!

Σημειώνεται πως η Τουρκία είναι σύμμαχος του Πακιστάν, αντιπάλου της Ινδίας!

Οι Τούρκοι ασχολούνται δε, με ένα βίντεο στα ΜΜΕ της Ινδίας που θέτει αν αμφιβόλω, αν όχι απειλεί, την παρουσία της Τουρκίας στην λεγόμενη «Γαλάζια Πατρίδα». Σε αυτό βλέπει κανείς έναν υπερηχητικό πύραυλο BrahMos να πλήττει ένα τουρκικό πλοίο που «βολτάρει» στο Αιγαίο!

Η αντιπλοϊκή έκδοση του πυραύλου BrahMos, το οποίο φέρεται να έχει προταθεί στην Ελλάδα, διαθέτει βεληνεκές περίπου 300 χλμ. με υπερηχητική ταχύτητα Mach 2,8! Τέλος, φέρει φορτίο υψηλής εκρηκτικότητας σχεδόν 200 κιλών.

Οι πύραυλοι αυτοί ωστόσο είναι ρωσικής προέλευσης με δικαίωμα κατασκευής στην Ινδία, οπότε η κυβερνητική αλλεργία προς κάθε τι ρωσικό και βεβαίως μη νατοϊκό, ίσως αποτρέψει μία τόσο συμφέρουσα προσθήκη στο ελληνικό οπλοστάσιο.

photo ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA-EPA

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί