Η κυβέρνηση της Τουρκίας ανακοίνωσε πως εξαπέλυσε χθες Δευτέρα σειρά αεροπορικών πληγμάτων στο βόρειο Ιράκ, οι οποίοι κατ’ αυτήν είχαν αποτέλεσμα να σκοτωθούν 16 μέλη του Εργατικού Κόμματος Κουρδιστάν (PKK), εκτός νόμου ένοπλου αυτονομιστικού κινήματος με βάσεις μετόπισθεν στην περιοχή αυτή.
Το PKK, το οποίο διεξάγει ανταρτοπόλεμο εναντίον του τουρκικού κράτους από το 1984, χαρακτηρίζεται «τρομοκρατική» οργάνωση από την Τουρκία και τους συμμάχους της, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ και της ΕΕ.
Τον περασμένο μήνα, ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε συνομιλίες του με αξιωματούχους στη Βαγδάτη και στην Αρμπίλ, την πρωτεύουσα της αυτόνομης περιφέρειας του Κουρδιστάν του Ιράκ, αξίωσε να ενταθεί η πίεση στο PKK στο βόρειο Ιράκ.
Η κυβέρνηση στη Βαγδάτη χαρακτήρισε το ένοπλο κίνημα της κουρδικής μειονότητας «απαγορευμένη οργάνωση» τον Μάρτιο.
(ΑΠΕ-ΜΠΕ / photo: pixabay)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Πιθανή συνάντηση των ΥΠΕΞ Τουρκίας, Πακιστάν, Σ. Αραβίας και Αιγύπτου μέσα στο Σαββατοκύριακο για το Ιράν
- Γ. Μέτσιος – Καθ. Παν. Θεσσαλίας: Η αύξηση της φυσικής δραστηριότητας είναι πολύ σημαντική σε όλα τα στάδια του καρκίνου
- Π. Μαρινάκης: «Οι εκλογές θα γίνουν το 2027»
- Ρομποτόσκυλα του στρατού με… πυραύλους! Δεν αστειεύονται οι Κινέζοι – Vid
- Άκης Σκέρτσος: Η Ελλάδα καταγράφει τη 2η μεγαλύτερη βελτίωση στον ΟΟΣΑ στη δημόσια ακεραιότητα
- Προκριματικά EURO: «Φορτσάρει» η εκπληκτική Εθνική Ελπίδων με νέα 5άρα
- Το σπίτι στο Μανχάταν που έχει θέα σαν από…κελί φυλακής! vid
- Στο κέντρο του Λος Άντζελες η νέα στέγη των Όσκαρ από το 2029
- Χαλκιδική: Άνοδος της οικονομικής συγκυρίας αλλά ακρίβεια, υποδομές και έλλειψη προσωπικού παραμένουν
- Μαξίμου κατά Ανδρουλάκη: «Δεν έχει αντιληφθεί τι συμβαίνει στον κόσμο»









